ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Δημόσια κριτική του Ορχάν Παμούκ κατά του Ερντογάν: «Είναι σε παρακμή, αλλά θα δεχθεί την ήττα;»

Δημόσια κριτική του Ορχάν Παμούκ κατά του Ερντογάν: «Είναι σε παρακμή, δόξα τω Θεώ» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Felipe Trueba
0

O βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας Ορχάν Παμούκ εκφράζει δημόσια κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανιζόμενος, παράλληλα, ευτυχής για την πτώση της δημοτικότητάς του.

«Δεν μπορεί να περιορίσει τη φωνή κανενός πλέον. Πέφτει» είπε σε συνέντευξή του στους Financial Times

H κατάρρευση της λίρας και η εκτόξευση του πληθωρισμού, το επίσημο ποσοστό είναι στο 80%, έχουν οδηγήσει σε απώλεια της ευημερίας των πολιτών, κάτι που ο Παμούκ χαρακτήρισε «σκανδαλώδες».

«Ένα τέλειο παράδειγμα ατόμου που βρίσκεται στην εξουσία για 20 χρόνια και γίνεται όλο και πιο αυταρχικό, παίρνει παράλογες αποφάσεις και καταστρέφει την ευημερία του έθνους». «Είναι σε παρακμή. Δόξα τω Θεώ». 

Ωστόσο, το βασικό ζήτημα πλέον είναι το πώς θα αντιδράσει ο Ερντογάν στην απώλεια της δημοτικότητάς του, συμπλήρωσε. «Οι δημοσκοπήσεις μας λένε ότι θα χάσει, αλλά θα το δεχτεί;»

Τι είπε για τον Σαλμάν Ρούντι

Ερωτήθηκε και για τη σχέση που διατηρεί με τον, επίσης, συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι.

«Είμαι φίλος του. Έχω βρεθεί στο σπίτι του, στα πάρτι του. Είναι ένας θαρραλέος συγγραφέας. Τον σέβομαι και ένιωθα πάντα πως πρέπει να τον υπερασπίζομαι όταν έχει προβλήματα».

Μίλησε για το πόσο καταπιεστικό είναι να ζεις με τη συνοδεία σωματοφυλάκων. Και ο ίδιος είχε διάφορους μετά το 2005, όταν κατηγορήθηκε για «προσβολή της τουρκικότητας». Τα τελευταία χρόνια έχει μόνο έναν.

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM
ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM