Δίκη Τραμπ: Τού επιβλήθηκε πρόστιμο 9.000 δολάρια γιατί επιτίθεται σε μάρτυρες

Δίκη Τραμπ: Τού επιβλήθηκε πρόστιμο 9.000 δολάρια γιατί επιτίθεται σε μάρτυρες Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσέρχεται στο δικαστήριο το πρωί της Τρίτης / Φωτογραφία: EPA
0

Ο δικαστής που προεδρεύει στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη καταδίκασε σήμερα τον πρώην πρόεδρο σε πρόστιμο 9.000 δολαρίων για προσβολή δικαστηρίου και απείλησε ότι θα τον «φυλακίσει», επειδή παραβίασε την εντολή που του απαγορεύει να κάνει δηλώσεις εναντίον των μαρτύρων και των ενόρκων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «προειδοποιείται ότι το Δικαστήριο δεν θα ανεχθεί να συνεχιστούν οι σκόπιμες παραβιάσεις των εντολών του και, εάν είναι απαραίτητο και αρμόζον, θα του επιβάλει ποινή φυλάκισης» αναφέρεται στη γραπτή απόφαση του δικαστή Χουάν Μέρτσαν. Ο δικαστής ανακοίνωσε την απόφασή του ενώπιον του Τραμπ, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Του επέβαλε πρόστιμο 1.000 δολαρίων για κάθε παραβίαση (εννέα συνολικά) της εντολής του, το μέγιστο που επιτρέπεται εκ του νόμου. 

Ο πρώην πρόεδρος δικάζεται κατηγορούμενος για παραποίηση λογιστικών εγγράφων με σκοπό να αποκρύψει τα χρήματα που κατέβαλε για να μην αποκαλυφθεί ένα σεξουαλικό σκάνδαλο λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Κατέβαλε 130.000 δολάρια στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να εξασφαλίσει τη σιωπή της για την ερωτική επαφή που εκείνη έλεγε ότι είχαν το 2006, όταν ο Τραμπ ήταν ήδη παντρεμένος με τη Μελάνια. Ο ίδιος αρνείται ότι είχε σχέση με την Ντάνιελς.

Πριν ξεκινήσει η δίκη ο δικαστής απαγόρευσε στον Τραμπ να επιτίθεται φραστικά σε μάρτυρες και ενόρκους, όπως κάνει εκείνος τακτικά μέσω του ιστοτόπου του, του Truth Social. Από την πρώτη ημέρα της δίκης, στις 15 Απριλίου, οι εισαγγελείς ζήτησαν να τιμωρηθεί ο Τραμπ για δηλώσεις του εναντίον της Ντάνιελς και του πρώην δικηγόρου του, του Μάικλ Κόεν, που έχει μετατραπεί σε ορκισμένο εχθρό του και είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση. Ο Μέρτσαν διέταξε επίσης τον Τραμπ να διαγράψει τις αναρτήσεις από το Truth Social και από τον ιστότοπο της προεκλογικής εκστρατείας του. 

Καμιά 25αριά υποστηρικτές του πρώην προέδρου είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο το πρωί της Τρίτης, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του και κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Τραμπ 24». Μια τοπική ρεπουμπλικανική οργάνωση είχε ζητήσει από τους υποστηρικτές του κόμματος να συγκεντρωθούν, αφού ο Τραμπ παραπονέθηκε ότι ελάχιστοι άνθρωποι διαδηλώνουν υπέρ του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM
Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ, ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Από την ελπίδα στην απογοήτευση φαίνεται να περνά η στάση πολλών Ιρανών, καθώς ο πόλεμος και οι αεροπορικές επιδρομές εντείνουν την καταστροφή και την αβεβαιότητα στη χώρα τους
THE LIFO TEAM
ΕΚΡΗΞΗ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΕΒΡΑΙΚΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ - «Στοχευμένη επίθεση» καταγγέλλει η δήμαρχος

Οι ανησυχίες για πιθανές επιθέσεις κατά εβραϊκών κοινοτήτων διεθνώς έχουν ενταθεί λόγω των πρόσφατων επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν και της αντίδρασης της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM