Δίκη Ντεπ-Χερντ: Γιατρός αμφισβητεί την ιστορία για τον τραυματισμό στο δάχτυλο-Αναμένεται κατάθεση της Κέιτ Μος

Ο Τζόνι Ντεπ κοιτάζει τα δάχτυλά του Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Χειρουργός αμφισβήτησε την ιστορία του Τζόνι Ντεπ για τον τραυματισμό του στο δάχτυλο, κατά τη διάρκεια καβγά με την Άμπερ Χερντ, καταθέτοντας στη δίκη. 

Η δίκη για τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που έχει κάνει ο Ντεπ στην πρώην σύζυγό του μπήκε στην πέμπτη και τελευταία εβδομάδα των καταθέσεων. Τη Δευτέρα, η πλευρά της Χερντ κάλεσε μεταξύ άλλων ως μάρτυρες τον χειρουργό Ρίτσαρντ Μουρ και τον ψυχίατρο Ντέιβιντ Σπίγκελ. 

Σύμφωνα με τον Μουρ, ο Ντεπ δεν θα μπορούσε να έχει χάσει την άκρη του δαχτύλου του κατά τη διάρκεια καβγά, με τον τρόπο που περιέγραψε. Ο 58χρονος ηθοποιός έχει καταθέσει πως ο εν λόγω τραυματισμός συνέβη τον Μάρτιο του 2015, όταν πάνω σε καβγά η Χερντ του πέταξε ένα μπουκάλι βότκα το οποίο έσπασε. Η πρώην σύζυγός του έχει πει ότι ποτέ δεν είδε πώς ακριβώς συνέβη ο τραυματισμός, αλλά ότι έγινε μια νύχτα που ο έξαλλος και μεθυσμένος Ντεπ της επιτέθηκε σεξουαλικά με ένα μπουκάλι ποτού. 

Ο χειρουργός Ρίτσαρντ Μουρ κατέθεσε ότι η περιγραφή του Ντεπ είναι απίθανη, σε μεγάλο βαθμό επειδή το νύχι του παρέμεινε άθικτο. Ο γιατρός, που δεν είχε εξετάσει τον ηθοποιό όταν τραυματίστηκε, είπε ότι το νύχι ήταν εκτεθειμένο- με τη θέση που είχε το χέρι με βάση τις περιγραφές του Ντεπ- και έτσι θα είχε καταστραφεί. 

Ο ηθοποιός έχει δώσει διαφορετικές περιγραφές του τραυματισμού, καθώς κατά καιρούς έχει πει έχει πει ότι τον προκάλεσε ο ίδιος, ότι έπιασε το δάχτυλο σε πόρτα ή ότι είχε πει ψέματα για να προστατεύσει την Χερντ. 

Η κατάθεση του ψυχίατρου

Στη συνέχεια οι συνήγοροι της ηθοποιού κάλεσαν τον ψυχίατρο Ντέιβιντ Σπίγκελ για να καταθέσει. Ο συγκεκριμένος σημείωσε ότι ο Ντεπ επεδείκνυε συμπεριφορές που συνάδουν με κάποιον που κάνει χρήση ουσιών αλλά και που διαπράττει βία σε βάρος συντρόφου. 

Επίσης, σχολίασε ότι η «ταχύτητα επεξεργασίας» του Ντεπ ήταν αργή και σημείωσε ότι του έλεγαν ατάκες από το ακουστικό σε γυρίσματα ταινιών. «Δεν πιστεύω ότι είναι σύνηθες για ηθοποιούς να τους λένε ολόκληρο το σενάριο από ακουστικό», είπε ο Σπίγκελ. 

Ακόμη, ανέφερε ότι ο Ντεπ δεν είχε καταφέρει να θυμηθεί τρεις λέξεις όταν του ζητήθηκε να τις επαναλάβει έπειτα από πέντε λεπτά. Η αδυναμία του ηθοποιού να θυμηθεί τις λέξεις ήταν «ασυνήθιστη» για ένα άτομο αυτής της ηλικίας και δείχνει ότι η χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ έχει επηρεάσει τη λειτουργία της μνήμης, είπε ο ψυχίατρος. 

Ο Ντεπ έχει υποστηρίξει ότι η καριέρα του κατέρρευσε έπειτα από το άρθρο της Άμπερ Χερντ στην Washington Post, για το οποίο της έκανε τη μήνυση. Από την πλευρά τους οι συνήγοροι της ηθοποιού είπαν τη Δευτέρα ότι και εκείνη έχασε δουλειές, επειδή εκπρόσωποι του Ντεπ «φύτεψαν» στα ΜΜΕ αρνητικές ιστορίες για εκείνη. 

Η Κάθριν Άρνολντ, σύμβουλος της βιομηχανίας της διασκέδασης, είπε ότι σε μια πενταετία η Χερντ θα μπορούσε να είχε κερδίσει 45-50 εκατ. δολάρια, από τον κινηματογράφο αλλά και συνεργασίες στον χώρο της μόδας και της ομορφιάς.

Η καριέρα της Χερντ, είπε η Άρνολντ, ακολουθούσε μια «ωραία, σταθερή άνοδο», πριν από τα «δυσφημιστικά» σχόλια που έκανε ο εκπρόσωπος του Ντεπ, Άνταμ Γουάλνμταν, το 2020. Η ταινία «Aquaman» θα μπορούσε να είναι η στιγμή που γεννιέται ένα αστέρι για τη Χερντ, αλλά έπειτα από την κακή δημοσιότητα, στέρεψαν οι προσφορές για ταινίες και εξώφυλλα περιοδικών, είπε η Άρνολντ. 

Ο δικαστής αναμένεται να αποφασίσει σήμερα αν θα επιτρέψει στον Ντεπ να καλέσει κι άλλους μάρτυρες. Η Κέιτ Μος, που είχε σχέση με τον ηθοποιό τη δεκαετία του ‘90, μπορεί να καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα δημοσιεύθηκε δημοσκόπηση της YouGov για τη δίκη. Το 6% από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η Χερντ λέει την αλήθεια και το 28% ότι την λέει ο Ντεπ. Το 24% εκτιμά ότι αμφότεροι λένε αλήθεια, το 17% ότι κανένας τους δεν λέει την αλήθεια και το 25% δεν είναι σίγουροι. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM