Διευθυντής του FBI: Η Ρωσία προσπάθησε να εμπλακεί στις εκλογές του 2016

Διευθυντής του FBI: Η Ρωσία προσπάθησε να εμπλακεί στις εκλογές του 2016 Facebook Twitter
EPA/AL DRAGO
0

«Η Ρωσία προσπάθησε να εμπλακεί στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση», δήλωσε ο διευθυντής του FBI, Κρις Ρέι την ώρα που ο πρόεδρος Τραμπ συνεχίζει να «ξεκαθαρίζει» τις απόψεις του σχετικά με το αν η Ρωσία είχε εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016, μετέδωσε το ABC News.

Μιλώντας στην διάρκεια των εργασιών ενός φόρουμ για την ασφάλεια (Aspen Security Forum) ο Ρέι εξέφρασε την πίστη του, ότι η έρευνα του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μιούλερ γι' αυτές τις προσπάθειες των Ρώσων, αλλά και για το ενδεχόμενο διάπραξης συνωμοσίας με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, δεν είναι ένα «κυνήγι μαγισσών», όπως το έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές, ο πρόεδρος Τραμπ.

Απαντώντας σε ερώτηση για την άρνηση του Πούτιν σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές, ο Ρέι είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος «έχει την άποψη του».

«Μπορώ να σας πω ποια είναι η γνώμη μου», πρόσθεσε.

«Το συμπέρασμα της κοινότητας των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δεν έχει αλλάξει, η άποψή μου δεν έχει αλλάξει και το συμπέρασμα αυτό, είναι ότι η Ρωσία προσπάθησε να εμπλακεί στις τελευταίες εκλογές, ενώ συνεχίζει να έχει δόλιες δραστηριότητες», είπε ο Ρέι.

Ο Ρέι επεσήμανε ότι η Ρωσία θα εντοπίσει ζητήματα που προκαλούν διχασμό στο εσωτερικό της Αμερικής και μετά θα χρησιμοποιήσει κατασκευασμένες ειδήσεις και προπαγάνδα, «προκειμένου να προκαλέσει εκατέρωθεν αντιδράσεις για ένα συγκεκριμένο ζήτημα και να μας παρακολουθεί να τσακωνόμαστε», εξήγησε.

Ο ίδιος, είπε ότι η κοινότητα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δεν έχει εντοπίσει ακόμη ρωσικές προσπάθειες στοχοποίησης υποδομών που σχετίζονται με τις εκλογές για το χρονικό διάστημα που διανύουμε πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ωστόσο, τόνισε ότι «πρόκειται για μία απειλή που πρέπει να την λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, αλλά και ν' αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα», επεσήμανε ο διευθυντής του FBI.

Σε ερώτηση για το αν έφτασε κοντά στην παραίτηση, μετά από τις επιθέσεις που έχει δεχθεί το FBI, ο Ρέι περιέγραψε τον εαυτό του, ως έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, εξηγώντας ωστόσο, ότι αυτό «δεν θα πρέπει να παρεξηγηθεί σχετικά με την αντοχή του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ABC News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM