Διεθνής Αμνηστία: Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνής Αμνησία: «Γενοκτονία ο πόλεμος στη Γάζα» - Το Ισραήλ απορρίπτει ως «κατασκευασμένη» την έκθεση Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pexels
0

Η Διεθνής Αμνηστία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έκθεση με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ ότι «διαπράττει γενοκτονία» εις βάρος των Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου 2023, και ζητεί από τη διεθνή κοινότητα να μην είναι «συνεργός» σε αυτή.

«Τον έναν μήνα μετά τον άλλο, το Ισραήλ μεταχειρίζεται τους Παλαιστίνιους της Γάζας ως μια ομάδα υπανθρώπων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια της οποίας δεν αξίζουν να γίνονται σεβαστά, επιδεικνύοντας την πρόθεσή του να τους καταστρέψει σωματικά», ανέφερε η γενική γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, η Ανιές Καλαμάρ.

Η έκθεση αυτή, που εκτείνεται σε 300 σελίδες, παρουσιάζει «επαρκή στοιχεία για να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει και εξακολουθεί να διαπράττει γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας» μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ τον Οκτώβριο του 2023, η οποία αποτέλεσε το έναυσμα για τον πόλεμο.

Από την επίθεση της Χαμάς σκοτώθηκαν 1.208 άνθρωποι στο Ισραήλ, στην πλειονότητά τους πολίτες, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP από επίσημα στοιχεία στα οποία περιλαμβάνονται οι όμηροι που σκοτώθηκαν ή πέθαναν υπό αιχμαλωσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, τουλάχιστον 44.532 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την αρχή του πολέμου, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.

Το Ισραήλ απορρίπτει ως «κατασκευασμένη» την έκθεση

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ απέρριψε ως «εντελώς κατασκευασμένη» την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας με την οποία κατηγορεί το ισραηλινό κράτος ότι «διαπράττει γενοκτονία» εις βάρος των Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η ελεεινή και φανατική οργάνωση Διεθνής Αμνησία για μία ακόμη φορά παρήγαγε μια εντελώς κατασκευασμένη έκθεση, λανθασμένη στο σύνολό της και βασισμένη σε ψεύδη», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

«Η γενοκτόνα σφαγή της 7ης Οκτωβρίου 2023 διαπράχθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εναντίον Ισραηλινών πολιτών. Έκτοτε οι Ισραηλινοί πολίτες υφίστανται καθημερινά επιθέσεις από επτά διαφορετικά μέτωπα. Το Ισραήλ αμύνεται έναντι των επιθέσεων αυτών, ενεργώντας με πλήρη συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο», συνέχισε ο ίδιος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM