Δίδυμοι YouTubers δήλωσαν ένοχοι για ληστεία «φάρσα»- «Θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει τραυματισμό ή θάνατο»

Δίδυμοι YouTubers δήλωσαν ένοχοι για ληστεία «φάρσα»- «Θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει τραυματισμό ή θάνατο» Facebook Twitter
0

Δύο δίδυμοι YouTubers δήλωσαν ένοχοι για ληστεία «φάρσα» που έστησαν για το κανάλι τους, η οποία είχε ως συνέπεια να βρεθεί υπό την απειλή όπλου από την αστυνομία ένας ανυποψίαστος οδηγός.

Ο Άλεξ και ο Άλαν Στόουκς, 24 ετών, φόρεσαν μαύρα και κουκούλες και κάλεσαν ένα Uber ως «όχημα διαφυγής», υποδυόμενοι τους ληστές τράπεζας. Ο οδηγός που έφτασε, αγνοώντας ότι επρόκειτο για φάρσα, αρνήθηκε να τους παραλάβει.

Αυτοπτης μάρτυρας πίστεψε ότι οι δύο νεαροί επιχειρούσαν «αυτοκινητοπειρατεία» και ειδοποίησε τις αρχές. Όταν έφτασαν εκεί, οι αστυνομικοί, διέταξαν τον οδηγό να βγει από το όχημα, σημαδεύοντάς τον με όπλο.

Οι αστυνομικοί προειδοποίησαν τα δύο αδέλφια και τους επέτρεψαν να φύγουν. Όμως, οι Στόουκς επανέλαβαν το ίδιο λίγες ώρες αργότερα, με αποτέλεσμα να κληθεί ξανά η αστυνομία.


Δηλώνοντας ένοχοι, οι δίδυμοι- το κανάλι των οποίων έχει πάνω από 6,5 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες- απέφυγαν την ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών με την οποία κινδύνευαν. 

 

Δικαστής από την Καλιφόρνια επέβαλε 160 ώρες κοινωφελούς εργασίας στον καθένα τους και ένα χρόνο επιτήρησης, καταδικάζοντάς τους για πλημμέλημα. Επίσης, ο Άλεξ και ο Άλαν Στόουκς θα πρέπει να μείνουν μακριά από το University of California Irvine, όπου έστησαν τη φάρσα τους και θα πρέπει να σταματήσουν να γυρίζουν βίντεο στα οποία μιμούνται εγκληματική συμπεριφορά.

 

«Αυτά τα εγκλήματα θα μπορούσαν εύκολα να είχαν οδηγήσει στον σοβαρό τραυματισμό ή τον θάνατο κάποιου», τόνισε ο εισαγγελέας Τοντ Σπίτζερ.

 

«Είναι ανεύθυνο και απερίσκεπτο, αυτοί οι δύο ενδιαφέρονταν περισσότερο για να αυξήσουν τους followers τους, αντί για την ασφάλεια των αστυνομικών ή του οδηγού που διατάχθηκε να βγει από το αυτοκίνητο υπό την απειλή όπλου», συμπλήρωσε ο εισαγγελέας.

 

Τα βίντεο με ληστείες «φάρσα» είναι συνήθη στο YouTube και κάποιες φορές περιλαμβάνουν ψεύτικα όπλα, κουκούλες ή αυτοκίνητα διαφυγής. Όμως, κάποιες φορές έχουν και τραγικές συνέπειες. Τον Φεβρουάριο ο 20χρονος Τίμοθι Γουίλκς έπεσε νεκρός από πυροβολισμό, ενώ γύριζε ένα τέτοιο βίντεο.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM