Διαζύγιο Τζολί- Πιτ: Η ηθοποιός στρέφεται κατά του δικαστή που δεν επιτρέπει στα παιδιά τους να καταθέσουν

Η Αντζελίνα Τζολί με τα παιδιά της Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Η Αντζελίνα Τζολί στράφηκε κατά του δικαστή που αποφασίζει για την επιμέλεια των παιδιών της με τον Μπραντ Πιτ, επειδή εκείνος δεν επέτρεψε στους ανήλικους να καταθέσουν.Η Τζολί, που έχει προσπαθήσει να αποκλείσει τον δικαστή Τζον Ούντερκιρκ από την υπόθεση του διαζυγίου της με τον Μπραντ Πιτ, κατέθεσε νέα έγγραφα στο δικαστήριο τη Δευτέρα. Σε αυτά αναφέρει ότι ο δικαστής αρνήθηκε να ακούσει τις αποδείξεις που η ίδια θεωρεί σχετικές με την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών, προτού λάβει μια προσωρινή απόφαση για την επιμέλεια. Στα έγγραφα δεν αναφέρει ποιες μπορεί να είναι αυτές οι αποδείξεις

 

«Ο δικαστής Ούντερκιρκ στερεί από την κ. Τζολί μια δίκαιη δίκη, αποκλείοντας λανθασμένα τις αποδείξεις της που σχετίζονται με την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών, αποδείξεις κρίσιμης σημασίας για τα επιχειρήματά της», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

 

Επίσης η ηθοποιός υποστηρίζει ότι ο δικαστής «απέτυχε να λάβει υπόψη του επαρκώς» διάταξη στην Καλιφόρνια που αναφέρει ότι είναι επιζήμιο για το συμφέρον του παιδιού το να δοθεί η επιμέλεια σε άτομο που έχει ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας. Στο έγγραφο δεν δίνει λεπτομέρειες για το πού μπορεί να αναφέρεται σε ό,τι αφορά την ενδοοικογενειακή βία.

 

Η Τζολί έκανε αίτηση για διαζύγιο το 2016, λίγες ημέρες μετά τη διαφωνία που προέκυψε κατά τη διάρκεια πτήσης με ιδιωτικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι και τα παιδιά του, από τη Γαλλία προς το Λος Άντζελες.

 

Ο Πιτ κατηγορήθηκε ότι ήταν βίαιος απέναντι στον 15χρονο τότε γιο τους, αλλά οι έρευνες της Πρόνοιας και του FBI έκλεισαν χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του ηθοποιού. Ο δικηγόρος της Τζολί είχε πει εκείνη την εποχή πως εκείνη θέλει να πάρει διαζύγιο για «την υγεία της οικογένειας».

 

Στα νέα δικαστικά έγγραφα λέει ότι ο δικαστής «αρνήθηκε να ακούσει τη συνεισφορά των ανήλικων εφήβων σε ό,τι αφορά τις εμπειρίες, τις ανάγκες ή τις επιθυμίες τους σχετικά με την τύχη της επιμέλειάς τους» και επικαλείται διάταξη της Καλιφόρνιας σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να επιτρέπεται να καταθέσει ένα παιδί από 14 ετών και πάνω, αν το επιθυμεί.

 

Τρία από τα έξι παιδιά της Τζολί και του Πιτ είναι έφηβοι, o 17χρονος Pax, η 16χρονη Sahara και η 14χρονη Siloh. Ο μεγαλύτερος, ο Maddox, είναι 19 ετών και η απόφαση για την επιμέλεια δεν τον αφορά. Επίσης το ζευγάρι έχει τα δίδυμα Vivienne και Knox, που είναι 12 ετών.

 

Η απάντηση του Μπραντ Πιτ

 

Απαντώντας στα έγγραφα της Αντζελινα Τζολί, οι δικηγόροι του Πιτ δήλωσαν: «Ο Ούντερκιρκ έχει διενεργήσει μια εκτενή διαδικασία τους τελευταίους 6 μήνες με διεξοδικό και δίκαιο τρόπο και κατέληξε σε μία προσωρινή απόφαση, έχοντας ακούσει ειδικούς και οξυδερκείς μάρτυρες».

 

Έγγραφο που κατέθεσε η πλευρά του Πιτ αναφέρει ότι ο δικαστής έκρινε πως η κατάθεση της Τζολί «στερούνταν αξιοπιστίας σε πολλά σημαντικά ζητήματα και η υπάρχουσα εντολή για την επιμέλεια ανάμεσα στις δύο πλευρές πρέπει να τροποποιηθεί, σύμφωνα με το αίτημα του κ. Πιτ, για το συμφέρον των παιδιών».

 

Επίσης υποστηρίζει ότι οι ενστάσεις της Τζολί και οι περαιτέρω καθυστερήσεις για την επίτευξη ενός διακανονισμό θα προκαλέσουν «σοβαρή βλάβη στα παιδιά, τα οποία θα στερηθούν περισσότερο τη μονιμότητα και τη σταθερότητα».

 

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι αυτή τη στιγμή ο διακανονισμός για την επιμέλεια, καθώς τα περισσότερα δικαστικά αρχεία είναι σφραγισμένα. Όταν είχε ξεκινήσει η διαδικασία του διαζυγίου η Τζολί επεδίωκε να έχει αποκλειστικά την επιμέλεια των παιδιών και ο Πιτ να την έχουν από κοινού.

 

Η ηθοποιός έχει επιδιώξει να βγάλει από την υπόθεση τον Ούντερκιρκ- τον οποίο είχε επιλέξει μαζί με τον Πιτ προκειμένου να προστατεύσουν την ιδιωτική ζωή τους- υποστηρίζοντας ότι έχει μία ανάρμοστη επαγγελματική σχέση με έναν από τους δικηγόρους του πρώην συντρόφου της.

 

Στα έγγραφα που κατέθεσε τη Δευτέρα, η Τζολί αναφέρει ότι σε περίπτωση που ο Ούντερκιρκ οριστικοποιήσει την προσωρινή απόφαση για την επιμέλεια, εκείνη θα ασκήσει έφεση.

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ