Διαρροή τόνων ραδιενεργού νερού από πυρηνικό εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Διαρροή τόνων ραδιενεργού νερού από πυρηνικό εργοστάσιο στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Πυρηνικό εργοστάσιο στη Μινεσότα των ΗΠΑ είχε διαρροή άνω των 500 τόνων ραδιενεργού νερού τον περασμένο Νοέμβριο, με την είδηση να γνωστοποιείται την τρέχουσα εβδομάδα.

Το περιστατικό στο εργοστάσιο της Xcel Energy στο Μοντιτσέλο, βορειοδυτικά της Μινεάπολης, αποκαλύφθηκε από αξιωματούχος της περιοχής, που διευκρίνισαν ότι ήθελαν να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες προτού το δημοσιοποιήσουν, σύμφωνα με το Associated Press.

Οι ρυθμιστικές Αρχές παρακολουθούν στενά τη διαδικασία καθαρισμού στον πυρηνικό σταθμό. 

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το νερό περιέχει τρίτιο, το οποίο εμφανίζεται φυσικά στο περιβάλλον, αλλά δεν αποτελεί κίνδυνο για το ευρύ κοινό.

«Γνωρίζαμε ότι υπήρχε παρουσία τριτίου σε ένα φρεάτιο, ωστόσο η Xcel δεν είχε ακόμα εντοπίσει την πηγή της διαρροής και τη θέση της» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ελέγχου Ρύπανσης της Μινεσότα, Μάικλ Ράφερτι.

«Τώρα που έχουμε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πού συνέβη η διαρροή, πόση ποσότητα απελευθερώθηκε στα υπόγεια ύδατα και ότι τα μολυσμένα υπόγεια ύδατα μετακινήθηκαν πέρα από την αρχική τοποθεσία, μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες» εξήγησε. 

Οι υπεύθυνοι του σταθμού παραγωγής ενέργειας πιστεύουν ότι η διαρροή συνέβη σε σωλήνα μεταξύ δύο κτηρίων της εγκατάστασης, η οποία αποθηκεύει και επεξεργάζεται το μολυσμένο νερό.

Η εταιρεία εξέδωσε, επίσης, ανακοίνωση σχετικά με τη διαρροή, σημειώνοντας ότι «ανέλαβε ταχεία δράση για τον περιορισμό της». 

Διαβεβαίωσε πως το μολυσμένο νερό δεν έφτασε σε πηγές πόσιμου ύδατος. «Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της γρήγορης ενημέρωσης των κοινοτήτων που εξυπηρετούμε, εάν μια κατάσταση αποτελεί άμεση απειλή για την υγεία και την ασφάλεια. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπήρξε τέτοια απειλή» επεσήμανε.

Με πληροφορίες από Associated Press/People

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM