Διαλεύκανση δολοφονίας μετά από 130 χρόνια στην Αγγλία

Διαλεύκανση δολοφονίας μετά από 130 χρόνια στην Αγγλία Facebook Twitter
0

Ένα κρανίο που ξεθάφτηκε από έναν κήπο έλυσε ένα μυστήριο 130 ετών σχετικά με τη δολοφονία μιας εύπορης χήρας.

Η Julia Thomas δολοφονήθηκε από την οικονόμο της το 1879 αλλά το κρανίο της δε βρέθηκε ποτέ, και η περίπτωση έμεινε στο αρχείο ως "το μυστήριο Barnes" λόγω του ονόματος της περιοχής όπου έγινε η δολοφονία.

Τον περασμένο Οκτώβριο, πάνω από έναν αιώνα μετά, ανακαλύφθηκε το κρανίο στον κήπο ενός δημιουργού ντοκιμαντέρ, ο οποίος κατοικεί κοντά στην περιοχή που έμενε και η χήρα.

Με τα κατάλληλα τεστ και με τη βοήθεια των αρχείων η αστυνομία συνέδεσε το κρανίο με την υπόθεση Thomas και ιατροδικαστής ανακοίνωσε ότι πράγματι ανήκε στην δολοφονημένη γυναίκα.

Η ιατροδικαστής πρόσθεσε ότι υπήρξε δόλος και ότι η αιτία θανάτου ήταν ασφυξία και τραύμα στο κρανίο.

Από το Boston.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ