Ο Μακρόν υπέγραψε τον νόμο για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 64 χρόνια

Ο Μακρόν υπέγραψε τον νόμο για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 64 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπέγραψε το νόμο για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης στα 64.

Σύμφωνα με κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Journal Officiel της Γαλλίας νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ο Μακρόν υπέγραψε τον νόμο αφού το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας ενέκρινε τη μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό χθες.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε στη διάθεσή του 15 ημέρες μετά την επικύρωση του κύριου μέρους του νομοσχεδίου από το Συνταγματικό Συμβούλιο για να υπογράψει, μετατρέποντας τη μεταρρύθμισή, που προωθούσε σε νόμο.

«Έτσι τροποποιείται ο Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης (…) Στην πρώτη παράγραφο, η λέξη «εξήντα δύο» αντικαθίσταται από τη λέξη «εξήντα τέσσερα», αναφέρει το επίσημο κείμενο.

Μόλις το αντιδημοφιλές νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το Γαλλικό Συνταγματικό Συμβούλιο, η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν δήλωσε ότι η απόφαση «σηματοδοτεί το τέλος της θεσμικής και δημοκρατικής πορείας αυτής της μεταρρύθμισης».

Πρόσθεσε ότι «δεν υπήρξε νικητής» σε αυτό που έχει μετατραπεί σε εθνική αντιπαράθεση. και τη χειρότερη κοινωνική αναταραχή της Γαλλίας εδώ και χρόνια.

Σε μια ύστατη προσπάθεια, τα γαλλικά συνδικάτα είχαν προτρέψει τον Μακρόν να μην υπογράψει τη μεταρρύθμισή του σε νόμο.

«Δεδομένης της μαζικής δημόσιας απόρριψης αυτής της μεταρρύθμισης, τα συνδικάτα του ζητούν επισήμως να μην εκδώσει αυτόν τον νόμο. Είναι ο μόνος τρόπος να κατευνάσει την οργή που εκφράζεται στη χώρα», αναφέρεται σε κοινή δήλωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο  Ειδήσεων.

Εργατικά συνδικάτα και βουλευτές της αντιπολίτευσης ήλπιζαν σε μια απόφαση να καταργηθούν οι αλλαγές που υποστήριζε ο Μακρόν, μετά από τρεις μήνες εκκλήσεων στην κυβέρνησή του να σταματήσει το νομοσχέδιο.

Με πληροφορίες της LeMonde

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Κλιμακώνεται και εξαπλώνεται η σύρραξη - Νέες επιθέσεις

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν στο Ισραήλ, πλήγματα στη Βηρυτό και κλιμάκωση σε όλη την περιοχή

Όλες οι εξελίξεις - Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν είναι «αποδεκατισμένο για 10 χρόνια» - Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή - Άνοδος στις τιμές πετρελαίου
THE LIFO TEAM