Διαβουλεύσεις στη Γερμανία για τη μετακίνηση τραπεζών στη Φρανκφούρτη μετά το Brexit

Διαβουλεύσεις στη Γερμανία για τη μετακίνηση τραπεζών στη Φρανκφούρτη μετά το Brexit Facebook Twitter
0

Στελέχη των ρυθμιστικών αρχών του χρηματοοικονομικού τομέα της Γερμανίας θα συζητήσουν με πάνω από 20 ξένες τράπεζες την ερχόμενη Δευτέρα σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη μετακίνηση μέρους τουλάχιστον της δραστηριότητάς τους στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με πηγές ενήμερες για τους σχεδιασμούς αυτούς, καθώς το χρηματοοικονομικό κέντρο της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης επιταχύνει τις προσπάθειές της να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρείες του κλάδου μεταξύ αυτών που ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το Λονδίνο μετά το Brexit.

Η συνάντηση, η πρώτη του είδους στη Γερμανία, θα φιλοξενηθεί από τη Bafin, το εποπτικό όργανο του χρηματοοικονομικού κλάδου, το οποίο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στις ιδιαίτερα λεπτομερείς ερωτήσεις που του υποβάλλονται ειδικά από μέρους τραπεζών την ώρα που η Βρετανία ετοιμάζεται να ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις για το διαζύγιό της με την ΕΕ, σύμφωνα με πρόσωπα που συμμετέχουν στις ζυμώσεις και επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


«Η Bafin θέλει να δώσει σε όσους συμμετάσχουν μια επισκόπηση των βασικών ζητημάτων για όσους επιθυμούν να μετακινήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους στη Γερμανία μετά το Brexit», εξήγησε ένα από τα πρόσωπα αυτά.


Οι πηγές του Reuters επισήμαναν πως η Bafin θα καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέπεται σε τράπεζες να επιδίδονται σε λειτουργία τύπου «γραμματοθυρίδας» στη Γερμανία και ότι θα οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση οικονομικών κινδύνων και θα πρέπει να εγκαταστήσουν ανώτερα στελέχη τους στη Φρανκφούρτη.


Σύμφωνα με άλλες πηγές, στελέχη της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, της Bundesbank, αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα συμμετάσχουν επίσης στη συνάντηση της Δευτέρας.


Η Bafin, η οποία έχει στενές σχέσεις με το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση θα γίνει αλλά απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Η Μπούντεσμπανκ κι η ΕΚΤ απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.


Περίπου 40 στελέχη επιχειρήσεων θα πάρουν μέρος στη συνάντηση, που θα γίνει την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει αρχίσει να προσφέρει -διακριτικά- στήριξη στις προσπάθειες της Φρανκφούρτης παρά τις επιφυλάξεις της κοινής γνώμης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM