Δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στέλνει ο Τραμπ στην Κορεατική Χερσόνησο

Δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στέλνει ο Τραμπ στην Κορεατική Χερσόνησο Facebook Twitter
0

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στέλνει το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, όπου θα διεξάγει ασκήσεις με το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, το οποίο βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή, συνοδευόμενο από μοίρα πλοίων συνοδείας του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, μετέδωσε το CNN.

 

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την πρόσφατη δοκιμαστική πυραυλική εκτόξευση που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, τα ξημερώματα της Κυριακής, πετυχαίνοντας επιτυχημένη ελεγχόμενη επανείσοδο του πυραύλου στην κατώτερη γήινη ατμόσφαιρα, αντί της πτώσης στην θάλασσα, όπως έδειξε η προκαταρκτική ανάλυση των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

 

Το δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο αναχώρησε από τη βάση του στη Γιοκοσίκα της Ιαπωνίας με πορεία προς την Κορεατική Χερσόνησο, ενώ έχει ολοκληρώσει την τεχνική συντήρησή του, αλλά και μια περίοδο επιχειρησιακών δοκιμών, σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού ναυτικού. “Καθώς εξέρχεται από μια μακρά περίοδο παραμονής και συντήρησης στη βάση του, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι τόσο το Ronald Reagan, όσο και τα πλοία της συνοδείας του, μπορούν να είναι επιχειρησιακά για την πραγματοποίηση της αποστολής τους,” ανέφερε χαρακτηριστικά δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αρμόδια ναυτική διοίκηση των ΗΠΑ.

 

Μετά την άφιξη του στην θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, το αεροπλανοφόρο θα πραγματοποιήσει σειρά εκπαιδευτικών ασκήσεων, με έμφαση στην επιχειρησιακή αξιοποίηση και τις απονηώσεις και προσνηώσεις των αεροσκαφών που μεταφέρει.

 

Παράλληλα, αναμένεται ότι το δεύτερο αεροπλανοφόρο θ' αντικαταστήσει το USS Carl Vinson στην περιοχή μετά τη λήξη της αποστολής του.

 

Το USS Ronald Reagan είναι κλάσης Nimitz, με πλήρωμα 4.539 αντρών, ενώ μεταφέρει περίπου 60 μαχητικά αεροσκάφη. Το αναφερόμενο σκάφος καθελκύστηκε το 2003, ενώ το κόστος κατασκευής του έφτασε στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Πηγή: CNN, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM