Δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στέλνει ο Τραμπ στην Κορεατική Χερσόνησο

Δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στέλνει ο Τραμπ στην Κορεατική Χερσόνησο Facebook Twitter
0

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στέλνει το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, όπου θα διεξάγει ασκήσεις με το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, το οποίο βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή, συνοδευόμενο από μοίρα πλοίων συνοδείας του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, μετέδωσε το CNN.

 

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την πρόσφατη δοκιμαστική πυραυλική εκτόξευση που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, τα ξημερώματα της Κυριακής, πετυχαίνοντας επιτυχημένη ελεγχόμενη επανείσοδο του πυραύλου στην κατώτερη γήινη ατμόσφαιρα, αντί της πτώσης στην θάλασσα, όπως έδειξε η προκαταρκτική ανάλυση των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

 

Το δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο αναχώρησε από τη βάση του στη Γιοκοσίκα της Ιαπωνίας με πορεία προς την Κορεατική Χερσόνησο, ενώ έχει ολοκληρώσει την τεχνική συντήρησή του, αλλά και μια περίοδο επιχειρησιακών δοκιμών, σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού ναυτικού. “Καθώς εξέρχεται από μια μακρά περίοδο παραμονής και συντήρησης στη βάση του, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι τόσο το Ronald Reagan, όσο και τα πλοία της συνοδείας του, μπορούν να είναι επιχειρησιακά για την πραγματοποίηση της αποστολής τους,” ανέφερε χαρακτηριστικά δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αρμόδια ναυτική διοίκηση των ΗΠΑ.

 

Μετά την άφιξη του στην θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, το αεροπλανοφόρο θα πραγματοποιήσει σειρά εκπαιδευτικών ασκήσεων, με έμφαση στην επιχειρησιακή αξιοποίηση και τις απονηώσεις και προσνηώσεις των αεροσκαφών που μεταφέρει.

 

Παράλληλα, αναμένεται ότι το δεύτερο αεροπλανοφόρο θ' αντικαταστήσει το USS Carl Vinson στην περιοχή μετά τη λήξη της αποστολής του.

 

Το USS Ronald Reagan είναι κλάσης Nimitz, με πλήρωμα 4.539 αντρών, ενώ μεταφέρει περίπου 60 μαχητικά αεροσκάφη. Το αναφερόμενο σκάφος καθελκύστηκε το 2003, ενώ το κόστος κατασκευής του έφτασε στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Πηγή: CNN, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΣ

Διεθνή / Τουρκία: Τι βρήκε η αστυνομία στο κινητό του 14χρονου δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους

Συνελήφθη ο πατέρας του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην αστυνομικός επιθεωρητής - Βίντεο από κάμερες του σχολείου δείχνουν τη στιγμή που ξεκινά η ένοπλη επίθεση
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Για «ραγδαία ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα έχει σημειώσει «πολύ σοβαρή» πρόοδο στην ικανότητά της να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM