Φωτιά τώρα στου Ρέντη

Deutsche Bank: Φούντωσαν οι φήμες για νέες απολύσεις προσωπικού

Deutsche Bank: Φούντωσαν οι φήμες για νέες απολύσεις προσωπικού Facebook Twitter
0

O διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank έκανε τον πιο σαφή υπαινιγμό έως τώρα ότι η τράπεζά του μπορεί να καταργήσει δεκάδες χιλιάδες επιπλέον θέσεις εργασίας, καθώς στρέφεται στην τεχνολογία για να εναρμονίσει το κόστος λειτουργίας με τα πολύ χαμηλότερα έσοδά της. «Απασχολούμε 97.000 ανθρώπους», δήλωσε ο Τζον Κράιαν στους Financial Times, προσθέτοντας: «Οι περισσότερες μεγάλες τράπεζες έχουν μάλλον τους μισούς».


Η γερμανική τράπεζα έχει προχωρήσει στην περικοπή 4.000 από τις 9.000 θέσεις εργασίας, τις οποίες είχε ανακοινώσει με το πενταετές σχέδιο αναδιάρθρωσής της στα τέλη του 2015.

Πολλές από τις πρόσθετες περικοπές θα προκύψουν με τη χρήση της τεχνολογίας για την ενίσχυση της αποδοτικότητας των διαδικασιών της τράπεζας, δήλωσε ο Κράιαν. «Εκεί θα έχουμε τα περισσότερα κέρδη. Είμαστε πολύ χειροκίνητοι, κάτι που μπορεί να σε κάνει επιρρεπή σε λάθη και σε καθιστά μη αποδοτικό. Υπάρχει μεγάλο εύρος εκμηχανισμού και εκμάθησης των μηχανών που μπορούμε να κάνουμε», είπε.

Ο Κράιαν είπε ότι η αναλογία του προσωπικού της πρώτης γραμμής (front office), το οποίο δημιουργεί έσοδα, προς το διοικητικό προσωπικό (back office) που λειτουργεί τα συστήματα της τράπεζας, δεν είναι σωστή.


Η Deutsche ήταν κάποτε η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα του κόσμου, αλλά τα τελευταία χρόνια φθίνει, καθώς το ρυθμιστικό πλαίσιο μετά την κρίση έχει κάνει λιγότερο κερδοφόρα τα έσοδά της από αγοραπωλησίες τίτλων σταθερού εισοδήματος και τα μεγάλα πρόστιμα για κακοδιαχείριση καθώς και το υψηλό κόστος λειτουργίας της έχουν πλήξει την κεφαλαιακή της θέση. Παρά τη δέσμευση της τράπεζας να μειώσει το κόστος της κατά 3 δισεκ. ευρώ, με βάση τη Στρατηγική 2020, η γερμανική τράπεζα επέστρεψε σε δείκτη μετοχικού κεφαλαίου (tangible equity) 4% στο τρίτο τρίμηνο του έτους, πολύ χαμηλότερο από τον μεσοπρόθεσμο στόχο της 10%.


Ο Κράιαν, που έχει αντλήσει κεφάλαια ύψους 8 δισ. ευρώ και έχει διευθετήσει πολλά από τα πιο επώδυνα δικαστικά ζητήματα της τράπεζας, υφίσταται πυρά από επενδυτές για τα αδύναμα λειτουργικά αποτελέσματα της τράπεζας. Η μετοχή της τράπεζας έχει μειωθεί κατά σχεδόν 50% στη διάρκεια της θητείας του. Οι επικριτές του αμφισβητούν τα ωμά μηνύματά του, τα οποία, υποστηρίζουν, ότι έχουν αποθαρρύνει το προσωπικό, συμβάλλοντας σε αποχωρήσεις βασικών στελεχών και στη μείωση των εσόδων.

ΠΗΓΗ: Financial Times

Διεθνή
0

Φωτιά τώρα στου Ρέντη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Διεθνή / Στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Οι ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο την κινεζική παρουσία στον Πειραιά, με σχέδιο περιορισμού της COSCO και ανάκτησης του γεωπολιτικού ελέγχου του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη»

Διεθνή / Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη» - Τι σημαίνει αυτό

Σε ομιλία του ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει μια «υπερ-Σπάρτη», προδιαγράφοντας το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικοποιημένου, αυτοδύναμου μέλλοντος, με λιγότερες εμπορικές συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ καταθέτει αγωγή 15 δισ. δολαρίων κατά των New York Times

Διεθνή / Ο Τραμπ καταθέτει αγωγή 15 δισ. δολαρίων κατά των New York Times

Ο πρόεδρος κατηγόρησε την εφημερίδα ότι λειτουργεί ως «εικονικό φερέφωνο της ριζοσπαστικής αριστεράς και του Δημοκρατικού Κόμματος», επικαλούμενος μεταξύ άλλων την υποστήριξή της προς την Κάμαλα Χάρις στις εκλογές του 2024
LIFO NEWSROOM