Δεν θα επιτρέπεται τελικά η μεταφορά μικρών μαχαιριών στις πτήσεις

Δεν θα επιτρέπεται τελικά η μεταφορά μικρών μαχαιριών στις πτήσεις Facebook Twitter
0

Η αμερικανική Διεύθυνση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) αναστέλλει την απόφασή της να επιτρέπεται η μεταφορά μικρών μαχαιριών στις πτήσεις.

Σύμφωνα με το USA Today, ύστερα από έντονες αντιδράσεις σε αυτή την αλλαγή πολιτικής από τους αεροσυνοδούς και τους ιπτάμενους, ανακοινώθηκε χθες ότι η απόφαση αναβάλλεται μέχρι να αποφασισθεί από τις αεροπορικές εταιρείες, τους συνηγόρους των επιβατών και τους νομικούς υπεύθυνους τι θα επιτρέπεται και τι όχι στις πτήσεις.

Τα σχέδια της TSA θα επέτρεπαν από την ερχόμενη Πέμπτη μαχαίρια με λεπίδες μέχρι 5 εκατοστά. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, όταν οι τρομοκράτες φέρονται να κατέλαβαν τα τέσσερα αεροσκάφη χρησιμοποιώντας χαρτοκόπτες. Η λογική πίσω από αυτή την αλλαγή ήταν ότι τα συστήματα εντοπισμού ύποπτων αντικειμένων θα μπορούσαν να εστιάσουν σε μεγαλύτερους κινδύνους στις αερομεταφορές. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της TSA, John Pistole, ο νέος νόμος θα ανταποκρινόταν και στις διεθνείς συμβάσεις για την ασφάλεια στις πτήσεις. Ο ίδιος επεσήμανε ότι άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις, όπως ψαλίδια και βελόνες πλεξίματος, επιτρέπονται από το 2005.

Από την άλλη, η Ένωση Αεροσυνοδών που είχε αντιταχθεί εξαρχής στην προώθηση της αλλαγής δηλώνει ικανοποιημένη. «Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βοστόνη την προηγούμενη εβδομάδα, σίγουρα δεν είναι η σωστή στιγμή να χαλαρώσουν τα μέτρα ασφαλείας στις μεταφορές», δήλωσε η Sara Nelson, αντιπρόεδρος της Ένωσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM