Δεν πληρώνεις φόρο, δεν έχει κηδεία

Δεν πληρώνεις φόρο, δεν έχει κηδεία Facebook Twitter
2

Μια καθολική μεταρρυθμιστική ομάδα επέκρινε τους επισκόπους της Γερμανίας για τη δήλωση τους ότι οι πιστοί που αρνούνται να πληρώσουν τους θρησκευτικούς φόρους δεν θα είναι σε θέση να λάβει παντρευτούν ή να κηδευτούν, να γίνουν νονοί να εργαστούν  σε εκκλησιαστικά ιδρύματα.

Το σχόλιο αυτό ήρθε στον απόηχο γερμανικού δικαστηρίου που απέρριψε το αίτημα πολίτη ο οποίος υποστήριζε ότι το να είναι κανείς μέλος της καθολικής εκκλησίας δεν καθορίζεται από την οικονομική σχέση μαζί της αλλά από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Στη Γερμανία είναι σε ισχύ συμφωνία από το 19ο αιώνα, βάσει της οποία τα 24 εκατομμύρια καθολικών της χώρας πληρώνουν φόρο 8-9% υπέρ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κάτι που σημαίνει φορολογικά έσοδα τουλάχιστον 4 δις το χρόνο για την εκκλησία. Αυτό το χαράτσι υπέρ του Υψίστου προσπάθησε να καταργήσει ο Γερμανός που προσέφυγε στο δικαστήριο, χωρίς να επιτύχει το σκοπό του.

Η εκκλησία χρησιμοποιεί αυτό το φόρο για να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων και να χρηματοδοτήσει την κοινωνική εργασία, όπως τη φροντίδα για τους ηλικιωμένους. Η ίδια η εκκλησία δεν φορολογείται πάντως από το κράτος.

Πάντως μετά την απόφαση η καθολική εκκλησία σε μια κίνηση μεγαθυμίας,  ανακοίνωσε ότι σε όσους επιλέγουν να μην πληρώνουν τον φόρο αρχικά θα απευθύνει μια προειδοποίηση και κατόπιν θα αρνείται να τους κηδέψει ή να τελέσει άλλα μυστήρια.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Είναι τόσο απλό, γιατί δεν το κάνουμε και εμείς εδώ; Υποθέτω ότι δεν θα έχει πρόβλημα η εκκλησία να πληρώνουν για αυτήν μόνο όσοι δηλώνουν Χ.Ο. στην εφορία, ή μήπως όχι. Ο σωστός ο Χ.Ο. θα απαρνηθεί την πίστη του;