ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Δεν πληρώνεις φόρο, δεν έχει κηδεία

Δεν πληρώνεις φόρο, δεν έχει κηδεία Facebook Twitter
2

Μια καθολική μεταρρυθμιστική ομάδα επέκρινε τους επισκόπους της Γερμανίας για τη δήλωση τους ότι οι πιστοί που αρνούνται να πληρώσουν τους θρησκευτικούς φόρους δεν θα είναι σε θέση να λάβει παντρευτούν ή να κηδευτούν, να γίνουν νονοί να εργαστούν  σε εκκλησιαστικά ιδρύματα.

Το σχόλιο αυτό ήρθε στον απόηχο γερμανικού δικαστηρίου που απέρριψε το αίτημα πολίτη ο οποίος υποστήριζε ότι το να είναι κανείς μέλος της καθολικής εκκλησίας δεν καθορίζεται από την οικονομική σχέση μαζί της αλλά από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Στη Γερμανία είναι σε ισχύ συμφωνία από το 19ο αιώνα, βάσει της οποία τα 24 εκατομμύρια καθολικών της χώρας πληρώνουν φόρο 8-9% υπέρ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κάτι που σημαίνει φορολογικά έσοδα τουλάχιστον 4 δις το χρόνο για την εκκλησία. Αυτό το χαράτσι υπέρ του Υψίστου προσπάθησε να καταργήσει ο Γερμανός που προσέφυγε στο δικαστήριο, χωρίς να επιτύχει το σκοπό του.

Η εκκλησία χρησιμοποιεί αυτό το φόρο για να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων και να χρηματοδοτήσει την κοινωνική εργασία, όπως τη φροντίδα για τους ηλικιωμένους. Η ίδια η εκκλησία δεν φορολογείται πάντως από το κράτος.

Πάντως μετά την απόφαση η καθολική εκκλησία σε μια κίνηση μεγαθυμίας,  ανακοίνωσε ότι σε όσους επιλέγουν να μην πληρώνουν τον φόρο αρχικά θα απευθύνει μια προειδοποίηση και κατόπιν θα αρνείται να τους κηδέψει ή να τελέσει άλλα μυστήρια.

2

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το νομοσχέδιο για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Το νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρές προϋποθέσεις για ασθενείς με ανίατη ασθένεια σε προχωρημένο ή τελικό στάδιο - Πριν γίνει νόμος θα εξεταστεί από το Συνταγματικό Συμβούλιο
THE LIFO TEAM
ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ ΑΝΤΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Το αντίο του Κιρ Στάρμερ: «Είναι το τέλος της πολιτικής μου πορείας - Στη σύζυγο και τα παιδιά μου, σας αγαπώ»

Ιδιαίτερα φορτισμένο το κλίμα στην τελευταία συνεδρίαση των ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό, PMQs - Η επόμενη ημέρα για τη Βρετανία στο πρόσωπο του Άντι Μπέρναμ
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΖΑΧΑΡΟΒΑ

Διεθνή / Ρωσία: «Νόμιμοι στόχοι» τα ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ενδεχόμενη συμφωνία ειρήνης

«Η αποστολή οποιωνδήποτε στρατιωτικών μονάδων από χώρες της λεγόμενης συμμαχίας των προθύμων στην Ουκρανία είναι απαράδεκτη για τη χώρα μας», δήλωσε η Ρωσίδα ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Είναι τόσο απλό, γιατί δεν το κάνουμε και εμείς εδώ; Υποθέτω ότι δεν θα έχει πρόβλημα η εκκλησία να πληρώνουν για αυτήν μόνο όσοι δηλώνουν Χ.Ο. στην εφορία, ή μήπως όχι. Ο σωστός ο Χ.Ο. θα απαρνηθεί την πίστη του;