Δεκάδες τραυματίες από σεισμό 5,4 Ρίχτερ στη Νότια Κορέα

Δεκάδες τραυματίες από σεισμό 5,4 Ρίχτερ στη Νότια Κορέα Facebook Twitter
EPA/YONHAP
0

Σχεδόν 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έναν σεισμό 5,4 βαθμών που σημειώθηκε στο λιμάνι Ποχάνγκ στο νοτιοανατολικό τμήμα της Νότιας Κορέας.

Περισσότεροι από 1.500 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να μεταφερθούν σε προσωρινά καταλύματα.


Ο σεισμός, ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο στη χώρα αυτή, σημειώθηκε την Τετάρτη και είχε σχετικά μικρό εστιακό βάθος, εννέα χιλιόμετρα.


Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένης της Σεούλ, και προκάλεσε ζημιές σε σχεδόν 1.100 κατοικίες και σε περισσότερα από 100 σχολεία, σύμφωνα με το υπουργείο Ασφάλειας. Δρόμοι, στρατιωτικά και δημόσια κτίρια και υποδομές υπέστησαν ζημιές, ενώ 57 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 1.536 αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι τους.


Εξαιτίας του σεισμού, αναβλήθηκαν για μία εβδομάδα οι εθνικές εξετάσεις για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, οι οποίες θα ξεκινούσαν σήμερα.


Ο πιο ισχυρός σεισμός που έχει καταγραφεί στη Νότια Κορέα ήταν τον Σεπτέμβριο του 2016 με μέγεθος 5,8 βαθμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ υποστηρίζει θεωρία συνωμοσίας για τον καρκίνο του Τζο Μπάιντεν

Τα τελευταία χρόνι ο Μασκ είτε έχει υιοθετήσει είτε έχει φλερτάρει με τις θεωρίες συνωμοσίας για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων - από την πολιτική βία και την εκλογική νοθεία έως τα αντισημιτικά και ακροδεξιά αφηγήματα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Διάταγμα για αφαίρεση 66.000 καταχωρήσεων της Airbnb λόγω παραβίασης κανονισμών

Διεθνή / Ισπανία: Διάταγμα για αφαίρεση 66.000 καταχωρήσεων της Airbnb λόγω παραβίασης κανονισμών

Η απόφαση έρχεται σε μία περίοδο που η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αυξανόμενη κρίση στέγασης, την οποία οι αρχές αποδίδουν εν μέρει στην εκτεταμένη χρήση των ακινήτων για τουριστική εκμετάλλευση μέσω πλατφορμών όπως η Airbnb
LIFO NEWSROOM