Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά κατά μήκος των συνόρων

Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά κατά μήκος των συνόρων Facebook Twitter
EPA
0

Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα, στη Λωρίδα της Γάζας, από πυρά ισραηλινών στρατιωτών, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, όπως κάθε Παρασκευή, από τις αρχές Απριλίου.


Από την έναρξη της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής», πριν από πέντε εβδομάδες, συνολικά 41 Παλαιστινίοι έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί. 

Μόνο σήμερα, 431 Παλαιστίνιοι δέχτηκαν ιατρική φροντίδα με 98 από αυτούς να έχουν τραυματιστεί από πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. 

Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά κατά μήκος των συνόρων Facebook Twitter
EPA

Ιατρικές πηγές πάντως ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των τραυματιών στους 1.100.

Ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους στρατιώτες, επιχειρώντας να προκαλέσουν φθορές στον φράκτη ασφαλείας και να εισχωρήσουν στο Ισραήλ, υποστήριξε ο στρατός της χώρας. Από τα ανατολικά της Γάζας, μαύροι καπνοί υψώνονταν στον αέρα, από τα ελαστικά που έκαιγαν Παλαιστίνιοι.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν στις σημερινές διαδηλώσεις κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με το Ισραήλ.

Η παλαιστινιακή πλευρά αλλά και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν το Ισραήλ επειδή χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά εναντίον των διαδηλωτών.

Το Ισραήλ υποστηρίζει από την πλευρά του ότι «προστατεύει τα σύνορά του» και κάνει χρήση πυρών μόνο όταν οι διαδηλωτές έρχονται υπερβολικά κοντά στον φράκτη κρατώντας πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Με πληροφορίες από AFP και Reuters

Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά κατά μήκος των συνόρων Facebook Twitter
EPA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Γαβουνέλη: «Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί;»

Οπτική Γωνία / Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί

Μιλά στη LiFO η καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ