Δεκάδες νεκροί σε νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Δεκάδες νεκροί σε νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία Facebook Twitter
0

Δεκάδες νεκροί σε νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία Facebook Twitter

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές που πιστεύεται ότι διεξήγαγαν αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στο κέντρο της πόλης Ιντλίμπ, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες και βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας.


Όπως υποστηρίζουν μέλη των ομάδων διάσωσης και κάτοικοι της περιοχής, τουλάχιστον 6 αεροπορικοί βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των οποίων επλήγη μια πολυσύχναστη αγορά στο κέντρο της πόλης, αλλά και πολλά κυβερνητικά κτίρια και κατοικίες.


Οι τραυματιοφορείς επιβεβαίωσαν ότι 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν όμως τουλάχιστον άλλες 30 σοροί έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί.


«Υπάρχουν πολλά πτώματα κάτω από τα συντρίμμια» έγραψε ο Γιάσερ Χάμο, ένας εργαζόμενος των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας σε ένα μήνυμα στο Διαδίκτυο προσθέτοντας ότι οι εθελοντές και τα στελέχη των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας συνεχίζουν να ανασύρουν πτώματα.


Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Orient TV που πρόσκειται στην αντιπολίτευση διακρίνονται οχήματα, που έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια ασθενοφόρα, να μεταφέρουν αμάχους που έχουν τραυματιστεί σε μια περιοχή όπου πολλοί άνθρωποι αναζητούν επιζώντες στα χαλάσματα των κτιρίων που ισοπεδώθηκαν.


Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι μπορούν να ξεχωρίσουν τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη καθώς κατά τις εξόδους τους πετούν σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ τα ελικόπτερα της συριακής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποιούν επιδρομές με βόμβες βαρελιού από μικρότερο ύψος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM