Δέκα νεκροί και 19 τραυματίες από επίθεση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ

Δέκα νεκροί και 19 τραυματίες από επίθεση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση με στόχο τη βρετανική εταιρεία φρουρών ασφάλειας G4S, στην Καμπούλ.

Την ευθύνη για την επίθεση στην αφγανική πρωτεύουσα ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. 

Η επίθεση έγινε λίγες ώρες αφότου ο Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γκάνι μιλούσε για τα σχέδιά του για την ειρήνευση στην χώρα. 

Η βρετανική εταιρεία G4S με ανάρτησή της στο Twitter επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά, προς το παρόν δεν έχει τοποθετηθεί περαιτέρω.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι άγνωστος αριθμός ενόπλων εισέβαλε στο κτιριακό συγκρότημα μετά από την πυροδότηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού που ήταν παγιδευμένος μέσα σε ένα όχημα.

Ακολούθησαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Guardian ανέφερε πως η επίθεση σε μια πολύ καλά προστατευόμενη περιοχή καταδεικνύει ότι η Καμπούλ παραμένει μια μη ασφαλής πόλη, παρά τις προσπάθειες από τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση του Αφγανιστάν να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν, ώστε να τερματιστεί ένας πόλεμος που διαρκεί πάνω από 17 χρόνια. 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ

Διεθνή / Ο Τραμπ ξεκινά εκστρατεία καταστολής της «απάτης» στις πολιτείες των Δημοκρατικών

Συλλήψεις στην Καλιφόρνια - Ο Τραμπ όρισε υπεύθυνο της εκστρατείας τον αντιπρόεδρό του δηλώνοντας πως ο νέος ρόλος του θα είναι «καθοριστικός για το πόσο σπουδαίο θα είναι το μέλλον της χώρας μας»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΟΝΤΑΣ ΠΑΣΧΑ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ

Διεθνή / Πρώτο Πάσχα για τον Πάπα Λέων: Τι πιστεύουν οι καθολικοί για τον νέο ποντίφικα ένα χρόνο μετά

Κάποιοι θεωρούν ότι θα έπρεπε να παίρνει πιο ξεκάθαρη θέση σε παγκόσμιες συγκρούσεις, ενώ άλλοι εκτιμούν τον διακριτικό τρόπο με τον οποίο ασκεί την επιρροή του
THE LIFO TEAM