Δασκάλα με καρκίνο κάνει μάθημα στα αγαπημένα της 5χρονα την ώρα της χημειοθεραπείας

Δασκάλα με καρκίνο κάνει μάθημα στα αγαπημένα της 5χρονα την ώρα της χημειοθεραπείας Facebook Twitter
0

Ενώ ο πλανήτης δοκιμάζεται από την πανδημία κορωνοϊού, αμέτρητοι άνθρωποι δίνουν παράλληλες μάχες επιβίωσης και μία τέτοια ιστορία έγινε viral στις ΗΠΑ.

Η δασκάλα νηπιαγωγείου Κέλι Κλάιν από τη Μινεσότα, θα θυμάται για έναν επιπλέον λόγο την περασμένη χρονιά αφού ξεκίνησε χημειοθεραπείες παλεύοντας με τον καρκίνο των ωοθηκών. Ωστόσο αυτό δεν την εμποδίζει να κάνει μάθημα στους αγαπημένους της μαθητές, μέσω τηλεκπαίδευσης, ακόμα και κατά τη διάρκεια των θεραπειών. 

Μητέρα και η ίδια δύο παιδιών, δήλωσε στο CBS πως αρνήθηκε να λάβει αναρρωτική άδεια κατά την περίοδο των θεραπειών της και συνδέεται διαδικτυακά με τους μαθητές, μιλώντας τους και διαβάζοντάς τους παραμύθια από την κλινική. Έτσι τα παιδιά δεν χάνουν επαφή με την αγαπημένη τους δασκάλα παρά τις δυσκολίες της πανδημίας και τους περιορισμούς της χημειοθεραπείας. 

«Είχα πρωτοδιαγνωστεί πριν πέντε χρόνια και τότε πήρα άδεια επειδή ήμουν πολύ άρρωστη», θυμάται η Κλάιν. «Μου είχε λείψει η διδασκαλία τόσο πολύ». Τώρα βλέπει γνώριμα παιδικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια των πολύωρων θεραπειών. 

«Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσουν οι τέσσερις - πέντε ώρες από το να μιλά κανείς σε 5χρονα; Ο χρόνος περνά τόσο γρήγορα. Με κάνει να χαμογελώ». Η Κλάιν λέει πως θέλει να δείξει σε όλους τους μαθητές της πως ακόμα και όταν κάποιος δίνει μάχη με τον καρκίνο, μπορεί να καταφέρει υπέροχα πράγματα». 

«Είναι πραγματικά εύκολο να σκεφτεί κανείς «Γιατί σε μένα» και νομίζω πως αν δεν είχα ένα μάτσο πεντάχρονα να τα διδάσκω καθημερινά, θα περνούσα κι εγώ πολύ χρόνο σκεπτόμενη ακριβώς αυτό. Οι μαθητές μου, μού δίνουν δύναμη». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ