Δανία: H SAS απολύει πάνω από το 50% του προσωπικού καμπίνας

Δανία: H SAS απολύει πάνω από το 50% του προσωπικού καμπίνας Facebook Twitter
Δανία: H SAS απολύει πάνω από το 50% του προσωπικού καμπίνας (Pixabay)
0

Πάνω από τους μισούς του προσωπικού καμπίνας στη Δανία απολύει η αεροπορική εταιρεία SAS ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού.

Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS τη Δευτέρα έστειλε επιστολές τερματισμού συνεργασίας σε περισσότερα από τα μισά μέλη του πληρώματος τους στη Δανία.

«Είναι μια θλιβερή μέρα στην ιστορία της SAS. Σήμερα έπρεπε να αποχαιρετήσουμε έναν μεγάλο αριθμό πιστών, σεβαστών και ταλαντούχων υπαλλήλων», δήλωσε σε γραπτό σχόλιο η εκπρόσωπος Τύπου της αεροπορικής εταιρείας, Sille Beck-Hansen.

«Η κρίση του κορωνοϊού έπληξε τη SAS με τέτοια δύναμη που αγωνιζόμαστε τώρα για την επιβίωσή μας».

Η αεροπορική εταιρεία έστειλε τη Δευτέρα επιστολές απόλυσης σε 700 από τα 1.200 μέλη του πληρώματος στη Δανία, με την ειδοποίηση να έχει εφαρμογή μεταξύ ενός και έξι μηνών, δήλωσε η Christa Ceré, πρόεδρος της αεροπορικής ένωσης της CAU.

«Είναι πολλοί οι εργαζόμενοι και τα μέλη μας βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Επίσης έχει επηρεαστεί ολόκληρη η βιομηχανία και έτσι τα μέλη μας δεν μπορούν υποβάλλουν αίτηση για άλλη δουλειά», είπε.

«Μερικοί ήταν πιο προετοιμασμένοι από άλλους, αλλά δεν κανείς δεν μπορεί πραγματικά να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο μήνυμα».

Η SAS ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι σχεδίαζε να απολύσει 1.700 υπαλλήλους της στη Δανία ενώ ο τελικός αριθμός, ο οποίος περιλαμβάνει τις εθελοντικές απολύσεις, υπολογίζεται λίγο μικρότερος από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Η Ceré είπε ότι δόθηκε η δυνατότητα στους υπαλλήλους να μετατρέψουν την καταγγελία της σύμβασης σε περίοδο εθελοντικής άδειας 24 μηνών, γεγονός που θα τους κρατήσει επίσημα απασχολούμενους από τη SAS αλλά χωρίς αμοιβή.

«Είμαστε σίγουροι ότι (η ζήτηση για πτήσεις) θα ανακάμψει. Το ερώτημα είναι πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό», είπε

«Είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση. Εάν επιλέξει κάποιος να αποδεχθεί τη δυνατότητα άδειας, δεν θα λαμβάνει αμοιβή από την 1η (του Ιουλίου).»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ