Απεργία της ΓΣΕΕ

Daily Mail: Στην «πράσινη» λίστα για τους βρετανούς τουρίστες η Ελλάδα από 19 Ιουλίου

Daily Mail: Στην «πράσινη» λίστα για τους βρετανούς τουρίστες η Ελλάδα από 19 Ιουλίου Facebook Twitter
UNSPLASH
0

Από τις 19 Ιουλίου η Ελλάδα όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται πως βγαίνουν από την πορτοκαλί και μπαίνουν στην πράσινη λίστα για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες.

Αυτό αποκαλύπτει η Daily Mail, σύμφωνα με την οποία κορυφαία κυβερνητικά στελέχη φαίνεται να ασκούν πιέσεις στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί, με τους Βρετανούς να κάνουν διακοπές χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα αν ταξιδεύουν στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Γαλλία και στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, τα παιδιά θα μπορούν να αποφεύγουν την καραντίνα αν ταξιδεύουν με τους γονείς τους.

Ωστόσο, οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

«Δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουμε τώρα»

Την ίδια στιγμή, κυβερνητική πηγή δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα, πως όλα να έχουν τελειώσει κάτι το οποίο δεν έχουν καταλάβει ακόμα στην κυβέρνηση. Παράλληλα, επεσήμανε πως ο αριθμός τόσο των κρουσμάτων με λοίμωξη covid-19, όσο και των θανάτων έχουν μειωθεί σημαντικά.

«Γνωρίζουμε ότι οι πλήρεις εμβολιασμοί λειτουργούν για την προστασία των ανθρώπων, γιατί να καθυστερήσουμε την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών; Δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουμε τώρα – κάθε μέρα μετράει» είπε συγκεκριμένα.

Την αυριανή συνάντηση για το θέμα των ταξιδιών στο εξωτερικό από Βρετανούς πολίτες θα ακολουθήσει ακόμα μία την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Τουριστικού Συμβουλίου τα οποία και απέστειλαν στον Μπόρις Τζόνσον οι περιορισμοί στα ταξίδια τον Ιούλιο κοστίζουν στην Βρετανία 639 εκατομμύρια λίρες την ημέρα.

Ο Huw Merriman, πρόεδρος της επιτροπής μεταφορών, χαιρέτισε τα σχέδια για άρση της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους. «Προσβλέπουμε τώρα στην κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως και να αφήσει τη βιομηχανία να συνεχίσει να λειτουργεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διεθνή
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ