Daily Mail: Στην «πράσινη» λίστα για τους βρετανούς τουρίστες η Ελλάδα από 19 Ιουλίου

Daily Mail: Στην «πράσινη» λίστα για τους βρετανούς τουρίστες η Ελλάδα από 19 Ιουλίου Facebook Twitter
UNSPLASH
0

Από τις 19 Ιουλίου η Ελλάδα όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται πως βγαίνουν από την πορτοκαλί και μπαίνουν στην πράσινη λίστα για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες.

Αυτό αποκαλύπτει η Daily Mail, σύμφωνα με την οποία κορυφαία κυβερνητικά στελέχη φαίνεται να ασκούν πιέσεις στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί, με τους Βρετανούς να κάνουν διακοπές χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα αν ταξιδεύουν στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Γαλλία και στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, τα παιδιά θα μπορούν να αποφεύγουν την καραντίνα αν ταξιδεύουν με τους γονείς τους.

Ωστόσο, οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

«Δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουμε τώρα»

Την ίδια στιγμή, κυβερνητική πηγή δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα, πως όλα να έχουν τελειώσει κάτι το οποίο δεν έχουν καταλάβει ακόμα στην κυβέρνηση. Παράλληλα, επεσήμανε πως ο αριθμός τόσο των κρουσμάτων με λοίμωξη covid-19, όσο και των θανάτων έχουν μειωθεί σημαντικά.

«Γνωρίζουμε ότι οι πλήρεις εμβολιασμοί λειτουργούν για την προστασία των ανθρώπων, γιατί να καθυστερήσουμε την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών; Δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουμε τώρα – κάθε μέρα μετράει» είπε συγκεκριμένα.

Την αυριανή συνάντηση για το θέμα των ταξιδιών στο εξωτερικό από Βρετανούς πολίτες θα ακολουθήσει ακόμα μία την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Τουριστικού Συμβουλίου τα οποία και απέστειλαν στον Μπόρις Τζόνσον οι περιορισμοί στα ταξίδια τον Ιούλιο κοστίζουν στην Βρετανία 639 εκατομμύρια λίρες την ημέρα.

Ο Huw Merriman, πρόεδρος της επιτροπής μεταφορών, χαιρέτισε τα σχέδια για άρση της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους. «Προσβλέπουμε τώρα στην κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως και να αφήσει τη βιομηχανία να συνεχίσει να λειτουργεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM
Υπόθεση Έπσταϊν: «Μου βρήκες νέους ακατάλληλους φίλους;» - Email από το Μπαλμόραλ με την υπογραφή «Α»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: «Μου βρήκες νέους ακατάλληλους φίλους;» - Email από το Μπαλμόραλ με την υπογραφή «Α»

Ανάμεσα στα νέα έγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνεται email από το 2001 που ξεκινά με τη φράση «Βρίσκομαι στο εξοχικό της βασιλικής οικογένειας στο Μπαλμόραλ»
THE LIFO TEAM