Daily Mail: Μέλη του ISIS εργάζονταν στον πυρηνικό σταθμό του Βελγίου

Daily Mail: Μέλη του ISIS εργάζονταν στον πυρηνικό σταθμό του Βελγίου Facebook Twitter
0

Το βρετανικό ταμπλόιντ Daily Mail αναφέρει σε δημοσίευμα του ότι οι βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας φοβούνται ότι ο ISIS μπορεί να στοχεύσει  ένα πυρηνικό εργοστάσιο, καθώς προέκυψε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι  δύο εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο του Doel κατέφυγαν στη Συρία για να ενταχθούν στους τζιχαντιστές.

Μάλιστα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα που επικαλείται πληροφορίες, ο ένας από αυτούς ήταν γνωστός ως Ilyass Boughalab, και πιστεύεται ότι έχει σκοτωθεί στη Συρία, ενώ ο δεύτερος εξέτισε μια σύντομη ποινή φυλάκισης στο Βέλγιο για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία, το 2014.

Η μικρή ποινή στην οποία καταδικάστηκε ο δεύτερος εργαζόμενος έχει αυξήσει τη δυσπιστία έναντι των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ αυξάνουν οι φόβοι ότι μπορεί να έχουν περάσει σε σημαντικές γνώσεις στους τζιχαντιστές, καθώς ο δεύτερος εργαζομενος γνώριζε εκτενώς τις λειτουργίες του πυρηνικού σταθμού.

Οι  αποκαλύψεις αυτές έρχονται λίγο μετά αφότου η αστυνομία διέψευσε ότι η δολοφονία ενός φρουρού σε πυρηνικ'ο εργοστάσιο  ήταν  πράξη τρομοκρατίας. Η αστυνομία απέδωσε το φόνο σε εγκληματική ενέργεια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ