Charlie Hebdo: Το σατιρικό εξώφυλλο για τον θάνατο του Ραϊσί - «Ο Θεός υπάρχει»

Charlie Hebdo: Το σατιρικό εξώφυλλο για τον θάνατο του Ραϊσί - «Ο Θεός υπάρχει» Facebook Twitter
0

Με μια γελοιογραφία που απεικονίζει το χέρι του Θεού να τρυπάει με το δάχτυλο το ελικοπτέρο και το σώμα του Εμπραχίμ Ραϊσί  να προεξέχει συντεθλιμένο από το πιλοτήριο, σχολιάζει τον θάνατο του Ιρανού ηγέτη το σατιρικό περιοδικό  Charlie Hebdo.

«Ο Θεός υπάρχει. Μας απαλλάσσει από τους μουλάδες», γράφει το Charlie Hebdo. Το περιοδικό θα είναι διαθέσιμο από σήμερα. Ωστόσο, στα social media το εξώφυλλο έγινε αμέσως viral.

Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που το Charlie Hebdo ασχολείται με θέματα του Ιράν. Στις 8 Δεκεμβρίου 2022, οργάνωσαν έναν διαγωνισμό καρικατούρας του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, του ανώτατου ηγέτη του Ιράν. Η γαλλική κυβέρνηση καταδίκασε τον διαγωνισμό και είπε ότι δεν δέχεται «προσβολές κατά των ισλαμικών, θρησκευτικών και εθνικών αξιών της».

Σε απάντηση στον διαγωνισμό, το ιρανικό καθεστώς έκλεισε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών, καταγγέλλοντας τη «σιωπή» της γαλλικής κυβέρνησης για το θέμα.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 7 Ιανουαρίου 2015 ομάδα ενόπλων Ισλαμιστών επιτέθηκε στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού στο Παρίσι. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί και επτά τραυματίες.

Το 2020, η εβδομαδιαία εφημερίδα δημοσίευσε ξανά τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ που προκάλεσαν την οργή των μουσουλμάνων και οδήγησαν σε τρομοκρατική επίθεση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM