Το Channel 4 αγόρασε πίνακα του Χίτλερ- Το κοινό εκπομπής θα αποφασίσει αν θα καταστραφεί

Ο Τζίμι Καρ Facebook Twitter
Φωτ.: Channel 4
0

Το Channel 4 αγόρασε πίνακα του Αδόλφου Χίτλερ και το κοινό εκπομπής θα αποφασίσει αν θα καταστραφεί, μια απόφαση του βρετανικού καναλιού που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. 

Το κανάλι αγόρασε έργα διάφορων «προβληματικών» ή ακόμα και εγκληματιών- καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων του καταδικασμένου παιδόφιλου Ρολφ Χάρις, του Έρικ Γκιλ που κακοποίησε σεξουαλικά τις κόρες του και του Πάμπλο Πικάσο, σύμφωνα με τον Guardian. 

Ο Τζίμι Καρ, παρουσιαστής της εκπομπής, θα διευθύνει τη συζήτηση για το εάν ένα έργο τέχνης μπορεί να διαχωριστεί από τον δημιουργό του. Στο τέλος, το κοινό στο στούντιο θα αποφασίσει εάν ο Καρ θα πρέπει να καταστρέψει το έργο. Εάν το κοινό πάρει την απόφαση να καταστραφεί ο πίνακας του Χίτλερ, αυτός θα τεμαχιστεί, δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος του Channel 4. Άλλα έργα τέχνης μπορεί «να πυρποληθούν με φλογοβόλο» στο πλαίσιο της εκπομπής, σημείωσε ο ίδιος. 

Όμως, οι ανακοινώσεις για το «Jimmy Carr Destroys Art», που θα βγει στον «αέρα» στις 24 Οκτωβρίου, έχουν προκαλέσει σφοδρές επικρίσεις. 

Η οργάνωση Holocaust Memorial Day Trust κατηγόρησε την εκπομπή ότι «κάνει τον Χίτλερ θέμα ελαφριάς ψυχαγωγίας». «Δεν υπάρχει τίποτα διασκεδαστικό ή αστείο για τον Χίτλερ ή τη δολοφονία 6 εκατομμυρίων Εβραίων και τον διωγμό εκατομμυρίων περισσοτέρων», δήλωσε στο CNN η Ολίβια Μαρκς- Γόλντμαν, διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης. «Είναι βαθιά ανάρμοστο», συμπλήρωσε. 

Το Channel 4 υπεραμύνθηκε της εκπομπής, την οποία περιέγραψε ως «προσεγμένη εξερεύνηση των ορίων της ελεύθερης έκφρασης στην τέχνη και του εάν αξίζει να βλέπει κανείς ένα έργο ηθικά απαράδεκτων καλλιτεχνών». Το σόου, σημείωσε ο εκπρόσωπος του καναλιού, ασχολείται ευθέως με την τρέχουσα συζήτηση για την κουλτούρα της ακύρωσης. 

«Το ερώτημα του πόσο η τέχνη μπορεί να συνδεθεί με τους δημιουργούς της είναι σημαντικό, αλλά αυτό το πρόγραμμα είναι απλώς ένα κόλπο για να προκαλέσει», αντέτεινε η Μαρκς- Γόλντμαν.

Η επιλογή του Καρ για την παρουσίαση επίσης είναι αμφιλεγόμενη. Φέτος προκάλεσε αντιδράσεις για «αστείο» αναφερόμενο στους Ρομά που δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα. «Η επιλογή του Τζίμι Καρ είναι εσκεμμένα προκλητική και εμπρηστική», υπογράμμισε η Μαρκς- Γόλντμαν. 

Το Channel 4 προσέλαβε έναν ειδικό της τέχνης για να αγοράσει τα έργα «από αξιόπιστους οίκους δημοπρασιών», αν και υπάρχει ιστορικό αμφιβολιών σχετικά με δημιουργίες τέχνης που αποδίδονται στον Χίτλερ, σημειώνει ο Guardian. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM