Βρυξέλλες: Επανεξέταση των σχέσεων Ε.Ε και Αιγύπτου αν δεν σταματήσει η βία

Βρυξέλλες: Επανεξέταση των σχέσεων Ε.Ε και Αιγύπτου αν δεν σταματήσει η βία Facebook Twitter
0

Οι Βρυξέλλες, ανακοίνωσαν σήμερα πως η σχέση της Ε.Ε με την Αίγυπτο θα εξεταστεί εκ νέο,  αν συνεχιστούν οι βιαιοπραγίες και δεν υπάρξει διάλογος μεταξύ των αντίπαλων πλευρών.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ και το πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο καλούν όλες τις πλευρές αποφύγουν την περαιτέρω κλιμάκωση της βίας.

Αν δεν σταματήσει η βία, «η Ε.Ε. μαζί με τις χώρες μέλη θα επανεξετάσουν εντός των ερχόμενων ημερών τις σχέσεις τους με την Αίγυπτο και θα υιοθετήσουν μέτρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Έρευνες των αιγυπτιακών εισαγγελικών αρχών για εγκλήματα που διέπραξαν  υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, διεξάγεται έρευνα για τη διάπραξη αδικημάτων ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και τρομοκρατίας σε βάρος περίπου 250 υποστηρικτών της Αδελφότητας, από την οποία προέρχεται ο ανατραπείς από το στρατό πρόεδρος της χώρας Μόρσι.

Οι δυνάμεις ασφαλείας, όπως έγινε γνωστό, συνέλαβαν τον Σάφουατ Χεγκάζι, έναν σουνίτη πνευματικό, υποστηρικτή του Μόρσι, και έξι Αδελφούς Μουσουλμάνους στο Κάιρο. Ο Χεγκάζι αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποκίνηση σε φόνο και υποκίνηση βίας.

Η Αίγυπτος βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν «πόλεμο» τον οποίο της έχουν κηρύξει «οι δυνάμεις του εξτρεμισμού» και πρόκειται να τον αντιμετωπίσει με «μέτρα ασφαλείας εντός του πλαισίου του νόμου», δήλωσε ο Μοστάφα Χεγκάζι, σύμβουλος του μεταβατικού προέδρου της Αιγύπτου, Άντλι Μανσούρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο προσωρινός πρωθυπουργός της Αιγύπτου πρότεινε τη νομική διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM