Brexit: Η γραβάτα-μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον κέρδισε (τελικά) τις εντυπώσεις

Brexit: Η γραβάτα-μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον κέρδισε (τελικά) τις εντυπώσεις Facebook Twitter
Brexit: Η γραβάτα-μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον στην ανακοίνωση της συμφωνίας (GettyImages)
0

Με μία γραβάτα όλο νόημα εμφανίστηκε ο Μπόρις Τζόνσον στη συνέντευξη τύπου για την αναγγελία της συμφωνίας του Brexit.

Βασικό ζητούμενο που αποτέλεσε «αγκάθι» και προκάλεσε καθυστερήσεις στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου ήταν η αλιεία και οι εμπορικές συμφωνίες γύρω από το θέμα.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι Ευρωπαίοι αλιείς θα έχουν πρόσβαση στα βρετανικά νερά για μια μεταβατική περίοδο 5,5 ετών, μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

Τονίζοντας την επίτευξη τελικά της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού μπλοκ και του Ηνωμένου Βασιλείου ο Μπόρις Τζόνσον εμφανίστηκε με γραβάτα, που είχε πάνω της ένα λεπτό μοτίβο ψαριών, κάτι που ούτε απαρατήρητο πέρασε, ούτε ασχολίαστο έμεινε.

Παρά το γεγονός ότι η βιομηχανία αλιείας της Βρετανίας ευθύνεται μόνο για το 0,1% του ΑΕΠ της χώρας, έγινε σύμβολο της επιθυμίας από τους ψηφοφόρους να «ανακτήσουν τον έλεγχο».

Πολλοί αντιδρούσαν στο γεγονός ότι τα αρκετά χρόνια υπεραλίευσης από χώρες της ΕΕ και το σύστημα ποσοστώσεων, είχαν προκαλέσει πλήγμα στη βιομηχανία.

Στην ανακοίνωση του, ο Τζόνσον, τόνισε την «τεράστια» αύξηση των αλιευμάτων» ενώ είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει πλέον τη δυνατότητα να τη διατηρήσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Brexit, που τα ρούχα των δημόσιων προσώπων φαίνεται να αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού.

Όταν η βουλή ξεκίνησε τις διεργασίες της μετά τις εκλογές του 2017, η Βασίλισσα φορούσε ένα λιλά καπέλο με διάφορα λουλούδια, με μπλε πέταλα και κίτρινo στο κέντρo.

Πολλοί ήταν εκείνοι που αμέσως παραλλήλισαν την εμφάνισή της με τη σημαία της ΕΕ την εποχή που το Brexit έμοιαζε να κυριαρχεί στις συνομιλίες.

Ανάλογες ενδυματολογικές επιλογές με νόημα και στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό το μπουφάν της Μελάνια Τραμπ με το σύνθημα «Εμένα αλήθεια δεν με νοιάζει καθόλου. Εσένα;» στην πλάτη.

Ήταν την εποχή που ο Τραμπ για μία ακόμα φορά είχε βρεθεί στο στόχαστρο κριτικής.

Παρά τις αρχικές διαψεύσεις και τους ισχυρισμούς της ότι ήταν απλά ένα σακάκι, η Μελάνια αργότερα είπε σε μια συνέντευξη ότι «ναι, ήταν ένα είδος μηνύματος».

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM