Σε ένα παραληρηματικό κήρυγμα από εκείνα που καταγράφουν σε βίντεο μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» προέβη ένας ιμάμης σε τζαμί στο Κάρντιφ της Αγγλίας. 


Τα όσα κατάφερε να καταγράψει μυστικά ο δημοσιογράφος που εισχώρησε σε έναν στενό κύκλο «μελέτης των θρησκευτικών κειμένων», τα μέλη του οποίου συναντιούνταν στο τζαμί Αλ Μανάρ και να δημοσιοποιήσει η Daily Mail συγκλονίζουν. Ο Ali Hammuda καταγράφηκε να προτρέπει 13χρονους μαθητές να έχουν σκλάβες του σεξ λέγοντας τους πως είναι επιτρεπτό από το Κοράνι. 

 

Ο Ali Hammuda, ιμάμης στο τζαμί του Κάρντιφ όπου, σύμφωνα με την Daily Mail, πιστεύεται πως ριζοσπαστικοποήθηκαν τρεις νεαροί Βρετανοί τζιχαντιστές προτού φύγουν από την Μ. Βρετανία για να ταξιδέψουν στη Συρία και να ενταχθούν στον ISIS, ανέφερε πως «η μέρα της Κρίσης» είναι κοντά. Μια φράση-κλειδί της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους. 

 

Ένα από αυτά είναι όταν ο μουσουλμάνος κληρικός αναλύει μία σειρά απο χαντίθ (γνωμικά του Μωάμεθ), στα οποία ο προφήτης λέει ότι μία ένδειξη του ερχομού της ημέρας της Κρίσης θα είναι όταν «μία σκλάβα γεννήσει τον αφέντη της». 

 

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει το γνωμικό, ο Ali Hammuda αναφέρει «Μία από τις ερμηνείες αυτού του χαντίθ είναι ότι στο τέλος των ημερών θα υπάρξουν πολλοί πόλεμοι, όπως αυτοί που έχουμε σήμερα, και εξαιτίας αυτών των πολέμων αρκετές γυναίκες θα πιαστούν αιχμάλωτες, ως σκλάβες. Ο αφέντης μιας τέτοιας γυναίκας θα μπορεί να έχει ερωτικές σχέσεις μαζί της, γιατί αυτό επιτρέπεται από το Ισλάμ. Επιτρέπεται να έχεις σχέσεις με μια γυναίκα που είναι είτε σκλάβα είτε γυναίκα σου».

 

Σε καμία στιγμή του κηρύγματός του ο Hammuda δεν αναφέρει στα παιδιά πως η δουλεία δεν επιτρέπεται πλέον σε καμία περίπτωση από το Ισλάμ και ότι είναι παράνομη στη Μ.Βρετανία.

 

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr