Το Βρετανικό Κοινοβούλιο συζητά τη νομιμοποίηση της κάνναβης και την οικονομική επίδραση στο έλλειμμα

Το Βρετανικό Κοινοβούλιο συζητά τη νομιμοποίηση της κάνναβης και την οικονομική επίδραση στο έλλειμμα Facebook Twitter
1

Μια αναφορά σε συλλογή υπογραφών μέσω του ίντερνετ υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης έκανε τη συζήτηση να ανάψει για τα καλά στο αγγλικό Κοινοβούλιο, με την υφυπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Κάμερον πάντως να τάσσεται κατά οποιασδήποτε αλλαγής στη νομοθεσία.

Έντονα επικριτικός στην αρνητική στάση της κυβέρνησης εμφανίστηκε, όπως γράφει η Le Figaro,  ο Norman Lamb,  εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού μεταξύ του 2010 και του 2015, ο οποίος κατήγγειλε την αδράνεια της κυβέρνησης, θέτοντας την οικονομική πτυχή του ζητήματος.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος το οποίο έχει ταχθεί πολλές φορές υπέρ της νομιμοποίησης, υπάρχει μελέτη του υπουργείου Οικονομικών που δείχνει ότι θα υπάρξει κολοσσιαίο οικονομικό όφελος. Σύμφωνα με την έκθεση που έχει διαρρεύσει, σύμφωνα με τη χρήση κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2014 (216 τόνοι από 2,2 εκατομμύρια καταναλωτές), θα μπορούσε να υπάρξει κέρδος 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ένα χρόνο, οδηγώντας σε μείωση του ελλείμματος του Προϋπολογισμού. Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι θα υπάρξει και εξοικονόμηση 268 εκ. ευρώ από το τέλος των δικών και των ελέγχων για κάνναβη. Για να δικαιολογήσουν την προσέγγισή τους, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αναφέρθηκαν στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν από τη νομιμοποίηση της κάνναβης στο Κολοράντο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και οι Εργατικοί υπερασπίστηκαν τη θεραπευτική νομιμοποίηση της κάνναβης αναφέροντας την ως «το παλαιότερο φάρμακο στον κόσμο, που δοκιμάστηκε από πάνω από δέκα εκατομμύρια ανθρώπους για 5.000 χρόνια". Υπήρξε όμως και μια πολύτιμη βοήθεια από την πλευρά των Συντηρητικών από τον βουλευτή Peter Lilley, ο οποίος αναφέρθηκε στην "Βασίλισσα Βικτωρία που χρησιμοποιούσε την κάνναβη για την ανακούφιση του πόνου που συνδεόταν με ασθένεια της."

Η Μ. Βρετανία αποφάσισε τον Ιούλιο να ενσωματώσει την άτυπη οικονομία (σεξ και εμπορία ναρκωτικών) στον υπολογισμό του ΑΕΠ, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση του κατά 5%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Ε. η Βρετανία είναι η 6η χώρα σε κατανάλωση ναρκωτικών στην Ευρώπη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM