Βρετανίδα υπουργός λέει στους πολίτες να δουλέψουν περισσότερο για να πληρώσουν τους λογαριασμούς

Βρετανίδα υπουργός λέει στους πολίτες να δουλέψουν περισσότερο για να πληρώσουν τους λογαριασμούς Facebook Twitter
0

Μία «λύση» για το μείζον ζήτημα της αύξησης του κόστους ζωής βρήκε Βρετανίδα αξιωματούχος της κυβέρνησης, η οποία πρότεινε στους πολίτες της χώρας είτε να δουλεύουν περισσότερο, είτε να βρουν καλύτερα αμειβόμενη εργασία.

Η υπουργός για θέματα Διασφάλισης, Ρέιτσελ Μακλίν, μιλώντας στο Sky News, πρότεινε στους πολίτες που παλεύουν με το αυξημένο κόστος ζωής να εργαστούν περισσότερο ή να βρουν μια δουλειά με καλύτερα χρήματα, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι με αυτούς τους δύο τρόπους τα νοικοκυριά θα μπορούσαν να προστατευτούν από τις τιμές που εκτινάσσονται.

Η Μακλίν ανέφερε ότι κάθε υπουργός εξετάζει το θέμα καθώς οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν «βραχυπρόθεσμες πιέσεις», όπως υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας και τροφίμων, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει «περισσότερη βοήθεια».

«Μακροπρόθεσμα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας και να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι προστατεύονται - είτε αναλαμβάνοντας περισσότερες ώρες είτε προχωράς σε μια καλύτερα αμειβόμενη δουλειά και αυτές είναι μακροχρόνιες ενέργειες. Σε αυτό εστιάζουμε ως κυβέρνηση», είπε, σύμφωνα με το Sky News.

Η Μακλίν αναγνώρισε ότι η εύρεση καλύτερα αμειβόμενης εργασίας ή περισσότερων ωρών δεν είναι για όλους.

«Μπορεί να είναι σωστό για ορισμένους, αλλά, φυσικά, δεν πρόκειται να λειτουργήσει για άτομα που κάνουν ήδη τρεις δουλειές», είπε, προσθέτοντας: «Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε τα άλλα μέτρα, όπως όλη τη βοήθεια που προσφέρουμε στα σχολεία, τη βοήθεια με τις τοπικές αρχές… και εκεί θα στοχεύσουμε τη βοήθεια εκεί που χρειάζεται περισσότερο».

«Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους με τους λογαριασμούς ενέργειας και υπάρχει περισσότερη βοήθεια», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες SkyNews
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM