Βρετανίδα υπουργός λέει στους πολίτες να δουλέψουν περισσότερο για να πληρώσουν τους λογαριασμούς

Βρετανίδα υπουργός λέει στους πολίτες να δουλέψουν περισσότερο για να πληρώσουν τους λογαριασμούς Facebook Twitter
0

Μία «λύση» για το μείζον ζήτημα της αύξησης του κόστους ζωής βρήκε Βρετανίδα αξιωματούχος της κυβέρνησης, η οποία πρότεινε στους πολίτες της χώρας είτε να δουλεύουν περισσότερο, είτε να βρουν καλύτερα αμειβόμενη εργασία.

Η υπουργός για θέματα Διασφάλισης, Ρέιτσελ Μακλίν, μιλώντας στο Sky News, πρότεινε στους πολίτες που παλεύουν με το αυξημένο κόστος ζωής να εργαστούν περισσότερο ή να βρουν μια δουλειά με καλύτερα χρήματα, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι με αυτούς τους δύο τρόπους τα νοικοκυριά θα μπορούσαν να προστατευτούν από τις τιμές που εκτινάσσονται.

Η Μακλίν ανέφερε ότι κάθε υπουργός εξετάζει το θέμα καθώς οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν «βραχυπρόθεσμες πιέσεις», όπως υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας και τροφίμων, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει «περισσότερη βοήθεια».

«Μακροπρόθεσμα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας και να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι προστατεύονται - είτε αναλαμβάνοντας περισσότερες ώρες είτε προχωράς σε μια καλύτερα αμειβόμενη δουλειά και αυτές είναι μακροχρόνιες ενέργειες. Σε αυτό εστιάζουμε ως κυβέρνηση», είπε, σύμφωνα με το Sky News.

Η Μακλίν αναγνώρισε ότι η εύρεση καλύτερα αμειβόμενης εργασίας ή περισσότερων ωρών δεν είναι για όλους.

«Μπορεί να είναι σωστό για ορισμένους, αλλά, φυσικά, δεν πρόκειται να λειτουργήσει για άτομα που κάνουν ήδη τρεις δουλειές», είπε, προσθέτοντας: «Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε τα άλλα μέτρα, όπως όλη τη βοήθεια που προσφέρουμε στα σχολεία, τη βοήθεια με τις τοπικές αρχές… και εκεί θα στοχεύσουμε τη βοήθεια εκεί που χρειάζεται περισσότερο».

«Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους με τους λογαριασμούς ενέργειας και υπάρχει περισσότερη βοήθεια», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες SkyNews
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ