Βρετανία: Τρεις ακόμα συλλήψεις για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Βρετανία: Τρεις ακόμα συλλήψεις για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο Facebook Twitter
0

Η βρετανική αστυνομία, η οποία ερευνά τη διπλή επίθεση του Σαββάτου στη Γέφυρα του Λονδίνου και τη συνοικία Μπόροου Μάρκετ, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρεις ακόμη υπόπτους.


Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν δύο υπόπτους σε δρόμο του Ίλφορντ στο ανατολικό Λονδίνο αργά χθες το βράδυ, ενώ ένας τρίτος συνελήφθη σε γειτονικό σπίτι. Δύο από τους συλληφθέντες, ηλικίας 27 και 29 ετών, κρατούνται με την κατηγορία της προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών, ενώ ο τρίτος για αδικήματα που συνδέονται με ναρκωτικά.


Υπενθυμίζεται πως οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν όταν οι τρεις δράστες έριξαν το φορτηγό τους πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και στη συνέχεια επιτέθηκαν με μαχαίρια σε θαμώνες μπαρ και εστιατορίων στην περιοχή Μπόροου Μάρκετ.


Οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και στα βρετανικά ΜΜΕ, δείχνει τους δράστες -Κουράμ Μπατ, Ρασίντ Ρεντουέιν και Γιουσέφ Ζάγκμπα- να εγκλωβίζουν έναν άνδρα και να τον μαχαιρώνουν προτού καταφθάσει η αστυνομία και ανοίξει πυρ εναντίον τους.


Παράλληλα, η εφημερίδα Times έγραψε ότι έχει στην κατοχή της οπτικό υλικό που δείχνει τους δράστες να γελάνε και να αστειεύονται πέντε μέρες πριν από την επίθεση, σε συνάντησή τους έξω από το Ummah Fitness Centre, ένα γυμναστήριο του ανατολικού Λονδίνου όπου προπονείτο ο Μπατ. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το γυμναστήριο ανάρτησε ένα σημείωμα στην πόρτα του που έγραφε: «Παρότι ο κ. Μπατ προπονείτο κάποιες φορές εδώ στο γυμναστήριο UFC, δεν τον γνωρίζουμε καλά ούτε είχαμε παρατηρήσει κάτι ανησυχητικό».


Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 12 συλλήψεις στον απόηχο των επιθέσεων στη Γέφυρα του Λονδίνου αλλά οι περισσότεροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.


Στο πλαίσιο ξεχωριστής έρευνας, που δεν συνδέεται με την επίθεση του Σαββάτου, οι αρχές συνέλαβαν τρεις άνδρες στο ανατολικό Λονδίνο σήμερα που θεωρήθηκαν ύποπτοι για την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM