Βρετανία: Θα περιμένουμε τον τελικό οδικό χάρτη της ΕΕ αναφορικά με το Γιβραλτάρ

Βρετανία: Θα περιμένουμε τον τελικό οδικό χάρτη της ΕΕ αναφορικά με το Γιβραλτάρ Facebook Twitter
0

Η Βρετανία θα περιμένει έως το τέλος του μήνα για να μάθει σε ποιες κατευθυντήριες γραμμές συμφώνησαν τα άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με θέματα όπως το Γιβραλτάρ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.


Το μέλλον του Γιβραλτάρ έδωσε το έναυσμα για την πρώτη διαμάχη των συνομιλιών για το Brexit, από τότε που η Μέι κατέθεσε τα επίσημα έγγραφα του διαζυγίου, με το προσχέδιο του οδικού χάρτη της ΕΕ να προβλέπει ότι η όποια συμφωνία για το Γιβραλτάρ θα πρέπει να επιτευχθεί μεταξύ της Ισπανίας και της Βρετανίας.


«Αυτό είναι το προσχέδιο των κατευθυντήριων γραμμών που εκδόθηκε... Θα περιμένουμε να δούμε τι θα συμφωνηθεί από τους 27», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέι σε δημοσιογράφους.


Ο βρετανός υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις είχε σήμερα στη Μαδρίτη μια «φιλική και εποικοδομητική» συνάντηση με τον ισπανό υπουργό Εξωτερικών Αλφόνσο Ντάστις, στο πλαίσιο μιας προκαθορισμένης επίσκεψης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, κατά την οποία αναφέρθηκε στο ζήτημα του Γιβραλτάρ.


Χθες, ο πρώην επικεφαλής των Τόρις Μάικλ Χάουαρντ δήλωσε ότι η Τερέζα Μέι θα ήταν έτοιμη να κάνει πόλεμο για να υπερασπισθεί το Γιβραλτάρ, όπως έκανε πριν από 35 χρόνια η τότε πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ που κήρυξε τον πόλεμο κατά της Αργεντινής για τα Νησιά Φόκλαντ. Ο εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε ότι αυτό που ο Χάουαρντ «προσπαθεί να καταδείξει είναι η αποφασιστικότητα ότι θα πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του Γιβραλτάρ και την κυριαρχία του».


Ερωτηθείς εάν αυτό θα περιλαμβάνει την αποστολή ναυτικής δύναμης για να προστατευθεί το Γιβραλτάρ όπως έκανε η Βρετανία στην περίπτωση των Φόκλαντ, δήλωσε: «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM