Βρετανία: Θα περιμένουμε τον τελικό οδικό χάρτη της ΕΕ αναφορικά με το Γιβραλτάρ

Βρετανία: Θα περιμένουμε τον τελικό οδικό χάρτη της ΕΕ αναφορικά με το Γιβραλτάρ Facebook Twitter
0

Η Βρετανία θα περιμένει έως το τέλος του μήνα για να μάθει σε ποιες κατευθυντήριες γραμμές συμφώνησαν τα άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με θέματα όπως το Γιβραλτάρ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.


Το μέλλον του Γιβραλτάρ έδωσε το έναυσμα για την πρώτη διαμάχη των συνομιλιών για το Brexit, από τότε που η Μέι κατέθεσε τα επίσημα έγγραφα του διαζυγίου, με το προσχέδιο του οδικού χάρτη της ΕΕ να προβλέπει ότι η όποια συμφωνία για το Γιβραλτάρ θα πρέπει να επιτευχθεί μεταξύ της Ισπανίας και της Βρετανίας.


«Αυτό είναι το προσχέδιο των κατευθυντήριων γραμμών που εκδόθηκε... Θα περιμένουμε να δούμε τι θα συμφωνηθεί από τους 27», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέι σε δημοσιογράφους.


Ο βρετανός υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις είχε σήμερα στη Μαδρίτη μια «φιλική και εποικοδομητική» συνάντηση με τον ισπανό υπουργό Εξωτερικών Αλφόνσο Ντάστις, στο πλαίσιο μιας προκαθορισμένης επίσκεψης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, κατά την οποία αναφέρθηκε στο ζήτημα του Γιβραλτάρ.


Χθες, ο πρώην επικεφαλής των Τόρις Μάικλ Χάουαρντ δήλωσε ότι η Τερέζα Μέι θα ήταν έτοιμη να κάνει πόλεμο για να υπερασπισθεί το Γιβραλτάρ, όπως έκανε πριν από 35 χρόνια η τότε πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ που κήρυξε τον πόλεμο κατά της Αργεντινής για τα Νησιά Φόκλαντ. Ο εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε ότι αυτό που ο Χάουαρντ «προσπαθεί να καταδείξει είναι η αποφασιστικότητα ότι θα πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του Γιβραλτάρ και την κυριαρχία του».


Ερωτηθείς εάν αυτό θα περιλαμβάνει την αποστολή ναυτικής δύναμης για να προστατευθεί το Γιβραλτάρ όπως έκανε η Βρετανία στην περίπτωση των Φόκλαντ, δήλωσε: «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υιοθέτησαν εξάχρονη με νανισμό και διαπίστωσαν ότι είναι ενήλικη- Η πρωτοφανής ιστορία που έγινε ντοκιμαντέρ

Διεθνή / Natalia Grace: Η γυναίκα με νανισμό που κατηγορήθηκε ότι παρίστανε το παιδί απαντά για πρώτη φορά

Η πρωτοφανής ιστορία της έγινε ντοκιμαντέρ - Η δικαστική διαμάχη με την "οικογένειά" της, η αλήθεια περί ψυχοπάθειας και η απόφαση να δώσει στη δημοσιότητα τη δική της εκδοχή
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ