Βρετανία: Τέλος στο πότισμα για 10 εκατ. πολίτες από τις 24 Αυγούστου

Βρετανία: Τέλος στο πότισμα για 10 εκατ. πολίτες από τις 24 Αυγούστου Facebook Twitter
Ξηρασία στην Αγγλία - Φωτ.: Getty Images.
0

Η ιδιωτική βρετανική εταιρεία κοινής ωφέλειας, Thames Water ανακοίνωσε την απαγόρευση της χρήσης λάστιχων ποτίσματος για 10 εκατομμύρια πολίτες στη νότια Αγγλία.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από τις 24 Αυγούστου και θα επηρεάσει κατοίκους σε όλη την κοιλάδα του Τάμεση και το Λονδίνο. Πρόκειται για μια προσωρινή απαγόρευση καθώς η στάθμη του Τάμεση φέρεται να έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2005 εν μέσω ακραίας ξηρασίας. 

Φυσικά, δεν επηρεάζεται μόνο το πότισμα αλλά και το πλύσιμο του αυτοκινήτου, το γέμισμα πισίνας και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα απαιτεί λάστιχο. Στο ενδεχόμενο που κάποιος πολίτης παραβιάσει την απαγόρευση τότε μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο έως και 1.000 λίρες

Βρετανία: Τέλος στο πότισμα για 10 εκατ. πολίτες από τις 24 Αυγούστου Facebook Twitter
Οι περιοχές που έχουν επιβληθεί ή θα επιβληθούν απαγορεύσεις - Φωτ.: BBC.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Thames Water, Σάρα Μπέντλει, δήλωσε ότι η απόφαση της απαγόρευσης ήταν μια «πολύ δύσκολη απόφαση», αλλά, πρόσθεσε, τα επίπεδα αποθήκευσης των δεξαμενών στο Λονδίνο και το Φάρμουρ, στο Όξφορντσάιρ έχουν «μειωθεί σημαντικά».

«Μετά από μήνες βροχοπτώσεων κάτω του μέσου όρου και τις πρόσφατες ακραίες θερμοκρασίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι υδατικοί πόροι στην περιοχή μας εξαντλούνται. Η ζήτηση των πελατών βρίσκεται σε πρωτοφανή επίπεδα και τώρα πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση του σχεδίου μας για την ξηρασία με εξοικονόμηση νερού και τον μετριασμό περαιτέρω κινδύνου σχετικά με τις μελλοντικές προμήθειες», πρόσθεσε. 

Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι «πρέπει να τα πάει καλύτερα» αφού δέχτηκε τις επικρίσεις για μεγάλες διαρροές νερού συγκριτικά με τις υπόλοιπες εννέα εταιρείες ύδρευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότερα από 600 εκατομμύρια λίτρα νερού χάνονται αυτή τη στιγμή την εβδομάδα από την εταιρεία, κυρίως λόγω παλαιότητας των σωλήνων.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ