Βρετανία: Στους 80 οι νεκροί από την πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ - 120 κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας

Βρετανία: Στους 80 οι νεκροί από την πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ - 120 κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας Facebook Twitter
0

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 120 κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας που πραγματοποίησαν οι αρχές μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον Πύργο Γκρένφελ στο δυτικό Λονδίνο και στοίχισε την ζωή τουλάχιστον 80 ανθρώπων νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δήλωσε την Τετάρτη η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η βρετανική αστυνομία, με τη σειρά της, εκτιμά ότι 80 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ή συνεχίζουν να αγνοούνται έπειτα από την φονική πυρκαγιά, αλλά όπως τόνισε σήμερα η επικεφαλής της αστυνομίας Φιόνα Μακ Κόρμακ, θα χρειαστούν πολλοί μήνες πριν γίνει γνωστός ο τελικός απολογισμός των θυμάτων.

Η Μέι δήλωσε ότι οι αποτυχίες στους ελέγχους ασφαλείας έδειξαν ότι υπάρχει ένα ευρύτερο ζήτημα πυρασφάλειας που είναι αποτέλεσμα αποτυχιών πολλών δεκαετιών.

«...Υπάρχουν πραγματικά ερωτήματα, όπως πώς και γιατί αυτό συνέβη και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί στο μέλλον», επισήμανε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Αυτή η καταστροφή πρέπει να μας αφυπνίσει», δήλωσε η Μέι, ενώ συγκρούστηκε με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος επέκρινε τις περικοπές στους προϋπολογισμούς της τοπικής κυβέρνησης και του πυροσβεστικού σώματος.

Επιπλέον, δεσμεύτηκε για τη μεταστέγαση εντός τριών εβδομάδων όλων των κατοίκων που έχασαν τα σπίτια τους, στόχος που ο Κόρμπιν τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί.

«Αυτή την στιγμή δεν φαίνεται από πουθενά ότι ο στόχος πρόκειται να επιτευχθεί» τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ