Βρετανία: Σε πρωτόγνωρο επίπεδο οι κλοπές στα σούπερ μάρκετ- Τοποθετούν αντικλεπτικά

Βρετανία: Σε πρωτόγνωρο επίπεδο οι κλοπές στα σούπερ μάρκετ- Τοποθετούν αντικλεπτικά Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι κλοπές στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας έσπασαν πέρυσι κάθε ρεκόρ, με 1,1 εκατομμύριο περιστατικά να έχουν καταγραφεί.

Την Πέμπτη, η Βρετανική Ένωση Παντοπωλών (ACS), απέδωσε τις κλοπές στα σούπερ μάρκετ στην οικονομική κρίση, αλλά κυρίως σε εγκληματίες.

Τα προϊόντα που κλέβουν πιο συχνά από τα σούπερ μάρκετ είναι «κρέας, αλκοολούχα ποτά, γλυκίσματα, αντικείμενα μεγάλης αξίας που μπορούν να μεταπωληθούν» σημειώνεται στην έκθεση της ACS. 

Εκτιμά μάλιστα, ότι για τα περισσότερα περιστατικά ευθύνονται «είτε άνθρωποι που είναι εθισμένοι στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά είτε ομάδες οργανωμένου εγκλήματος».

Αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ

Στα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει πλέον να βλέπουν αντικλεπτικά σε βασικά προϊόντα διατροφής, κυρίως στο κρέας. Εξάλλου τα καταστήματα που πωλούν καλλυντικά αποφεύγουν να τοποθετούν είδη μακιγιάζ στα ράφια λόγω των συχνών κλοπών.

Ο Τζέιμς Λόουμαν γενικός διευθυντής της ACS, παραδέχθηκε ότι η κρίση του κόστους ζωής έχει συμβάλει στην αύξηση των περιστατικών των κλοπών, αλλά διευκρίνισε πως οι περισσότερες «δεν οφείλονται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά σε ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος ή σε ανθρώπους που κλέβουν για να χρηματοδοτήσουν τον εθισμό τους στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε ο ίδιος.

Ο πληθωρισμός επιμένει στη Βρετανία, o υψηλότερος μεταξύ των χωρών της G7, και παρέμεινε τον Μάιο στο 8,7% σε ετήσια βάση προκαλώντας βαθιά κρίση κόστους ζωής

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM