Βρετανία: Σε πρωτόγνωρο επίπεδο οι κλοπές στα σούπερ μάρκετ- Τοποθετούν αντικλεπτικά

Βρετανία: Σε πρωτόγνωρο επίπεδο οι κλοπές στα σούπερ μάρκετ- Τοποθετούν αντικλεπτικά Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι κλοπές στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας έσπασαν πέρυσι κάθε ρεκόρ, με 1,1 εκατομμύριο περιστατικά να έχουν καταγραφεί.

Την Πέμπτη, η Βρετανική Ένωση Παντοπωλών (ACS), απέδωσε τις κλοπές στα σούπερ μάρκετ στην οικονομική κρίση, αλλά κυρίως σε εγκληματίες.

Τα προϊόντα που κλέβουν πιο συχνά από τα σούπερ μάρκετ είναι «κρέας, αλκοολούχα ποτά, γλυκίσματα, αντικείμενα μεγάλης αξίας που μπορούν να μεταπωληθούν» σημειώνεται στην έκθεση της ACS. 

Εκτιμά μάλιστα, ότι για τα περισσότερα περιστατικά ευθύνονται «είτε άνθρωποι που είναι εθισμένοι στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά είτε ομάδες οργανωμένου εγκλήματος».

Αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ

Στα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει πλέον να βλέπουν αντικλεπτικά σε βασικά προϊόντα διατροφής, κυρίως στο κρέας. Εξάλλου τα καταστήματα που πωλούν καλλυντικά αποφεύγουν να τοποθετούν είδη μακιγιάζ στα ράφια λόγω των συχνών κλοπών.

Ο Τζέιμς Λόουμαν γενικός διευθυντής της ACS, παραδέχθηκε ότι η κρίση του κόστους ζωής έχει συμβάλει στην αύξηση των περιστατικών των κλοπών, αλλά διευκρίνισε πως οι περισσότερες «δεν οφείλονται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά σε ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος ή σε ανθρώπους που κλέβουν για να χρηματοδοτήσουν τον εθισμό τους στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε ο ίδιος.

Ο πληθωρισμός επιμένει στη Βρετανία, o υψηλότερος μεταξύ των χωρών της G7, και παρέμεινε τον Μάιο στο 8,7% σε ετήσια βάση προκαλώντας βαθιά κρίση κόστους ζωής

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM