Βρετανία: Ομάδα κατά της μοναρχίας ετοιμάζει διαδηλώσεις τη μέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου

Βρετανία: Ομάδα κατά της μοναρχίας ετοιμάζει διαδηλώσεις τη μέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου Facebook Twitter
Φωτ.: British Ministry of Defense
0

Διαδηλώσεις την ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου στη Βρετανία προετοιμάζει μια αντιμοναρχική ομάδα που απαιτεί την κατάργηση της βασιλείας και την αντικατάσταση του θεσμού με έναν δημοκρατικά εκλεγμένο αρχηγό κράτους.

Ο λόγος για την ομάδα «Republic» η οποία ετοιμάζει εδώ και μήνες διάφορους τρόπους αντίδρασης κατά τη μέρα της στέψης του Καρόλου στις 6 Μαΐου. 

Στην ιστοσελίδα της, η αντιμοναρχική ομάδα καλεί χιλιάδες ανθρώπους να φορέσουν κίτρινα μπλουζάκια και να κρατούν πλακάτ που θα γράφουν «Not My King» (=Δεν είναι ο βασιλιάς μου) σε συγκέντρωση στην πλατεία Τραφάλγκαρ από τις 6 το πρωί. Στη συνέχεια, το πλήθος θα ακολουθήσει την πομπή του Καρόλου μεταξύ των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και του αβαείου του Ουέστμινστερ.

Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Γκράχαμ Σμιθ, ακτιβιστής που μάλιστα κατηγόρησε πρόσφατα το BBC ότι παραβιάζει την αμεροληψία στην κάλυψη της βασιλικής οικογένειας. 

Αντιμοναρχικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Οι διαμαρτυρίες, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν θα περιοριστούν μόνο στο Λονδίνο αλλά αναμένονται σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο Κάρντιφ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση υπό το σύνθημα «Not My King» ενώ στη Γλασκώβη, μια πορεία για την ανεξαρτησία της Σκωτίας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ταυτόχρονα με τη στέψη. Παράλληλα, πορεία θα πραγματοποιηθεί στο Εδιμβούργο στο Εθνικό Μνημείο της Σκωτίας.

«Το Σάββατο 6 Μαΐου τα μάτια του κόσμου θα είναι στραμμένα στη στέψη. Αυτή είναι η στιγμή που θα κάνουμε την εναντίωσή μας δυνατή, ορατή και αδύνατο να αγνοηθεί. Υποσχεθείτε να συμμετέχετε στο κάλεσμα δημοκρατία», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η ομάδα Republic.

Στο Λονδίνο, διαδηλωτές σκοπεύουν να συγκεντρωθούν κοντά στο άγαλμα του βασιλιά Καρόλου Α' στη μέση του κυκλικού κόμβου της πλατείας Τραφάλγκαρ.

Ποιος είναι ο επικεφαλής της ομάδας;

Ο Γκράχαμ Σμιθ είναι συγγραφέας του βιβλίου, με τίτλο «Abolish The Monarchy» (Καταργήστε τη μοναρχία), το οποίο θα εκδοθεί στις αρχές Ιουνίου. 

Μιλώντας τον περασμένο μήνα, ο Σμιθ είπε ότι ο Κάρολος θα πρέπει να κριτικάρεται όπως κάθε άλλος πολιτικός. Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί η ομάδα οργανώνει περισσότερες διαμαρτυρίες κατά του βασιλιά παρά κατά της εκλιπούσας μητέρας του, είπε: «Η βασίλισσα απολάμβανε τον σεβασμό και αυτό απέτρεπε τους ανθρώπους να την επικρίνουν άμεσα».

«Ο Κάρολος είναι ένα πολύ διαφορετικό άτομο. Μόλις κληρονόμησε τον θρόνο και η κληρονομικότητα είναι ένα θέμα. Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πιέσουμε. Όλα έχουν αλλάξει, είναι μια πολύ διαφορετική μοναρχία. Αυτό έχει αλλάξει τη φύση της εκστρατείας. Ο Κάρολος είναι απλώς ένας τύπος με κοστούμι που ξοδεύει πολλά από τα χρήματά μας. Θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν πολιτικός», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM