Bρετανία: Μυστήριο με τη διπλή αυτοκτονία των δίδυμων ηθοποιών Μπιλ και Τζο Σμιθ

Bρετανία: Μυστήριο με τη διπλή αυτοκτονία των δίδυμων ηθοποιών Μπιλ και Τζο Σμιθ Facebook Twitter
2

Μία υπόθεση διπλής αυτοκτονίας με δυο γνωστούς δίδυμους ηθοποιούς συγκλονίζει την Βρετανία.

Τα δίδυμα αδέλφια που πρωταγωνίστησαν στο σόου της βρετανικής τηλεόρασης «My Big Fat Gypsy Wedding» βρέθηκαν νεκρά, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Μπιλ και ο Τζο Σμίθ, 32 ετών, βρέθηκαν κρεμασμένοι σε δέντρο στο δάσος του Κεντ την Κυριακή, αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα. Οι δύο θάνατοι είναι υπό διερεύνηση, αν και η υπόθεση δεν εξετάζεται από την Αστυνομία ως εγκληματική ενέργεια. Επισήμως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό για ποιο λόγο τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν μαζί.

Bρετανία: Μυστήριο με τη διπλή αυτοκτονία των δίδυμων ηθοποιών Μπιλ και Τζο Σμιθ Facebook Twitter

Ωστόσο, όπως αποκάλυψαν μέλη της οικογένειας τους, ο ένας από τους δύο αδελφούς είχε διαγνωστεί με καρκίνο και αυτό είχε επηρεάσει την ψυχολογία και του άλλου, με αποτέλεσμα να παλεύουν και οι δύο με την κατάθλιψη. Ωστόσο είχαν αναφέρει σε συγγενείς, ότι οι χημειοθεραπείες πήγαιναν καλύτερα.

Μάλιστα λίγες μέρες πριν από την διπλή αυτοκτονία, τα δύο αδέρφια βρέθηκαν σε ένα γάμο φίλων τους όπου χόρευαν και τραγουδούσαν.

Τα αδέρφια, που προέρχονται από μια οικογένεια Ρουμάνων Ρομά, πρωταγωνίστησαν στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή My Big Fat Gypsy Wedding το 2013. Εκπρόσωπος της κοινότητας των Ρουμάνων στη Βρετανία, δήλωσε ότι η διπλή αυτοκτονία πρέπει να αφυπνίσει τον κόσμο καθώς  τα ποσοστά των αυτοκτονιών στους Ρομά είναι υψηλά.

Η Φοίβη Τσάρλεν Σμιθ, συγγενής των αδερφών, επιβεβαίωσε με δηλώσεις της, ότι ο Τζο είχε διαγνωστεί πρόσφατα με καρκίνο, και αυτό ήταν κάτι που δυσκολευόταν να διαχειριστεί ο δίδυμος αδερφός του. Ο Τζο έπασχε από καρκίνο και ο Μπίλ του είπε:Ποτέ δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς εσένα, δήλωσε στη Telegraph.

Συνεργάτες των δίδυμων αδερφών δηλώνουν συγκλονισμένοι από την τραγωδία εκφράζοντας την λύπη τους μέσα από μηνύματα στα social media. 

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παίρνει διαζύγιο η Ιταλία από τους τουρίστες;

Ταξίδια / Παίρνει διαζύγιο η Ιταλία από τους τουρίστες;

Σε περιορισμούς στα κρουαζιερόπλοια, στα τουριστικά λεωφορεία, ακόμα και στις selfies, και σε μια σειρά ακόμα μέτρων σε διάφορες περιοχές της έχει προχωρήσει η Ιταλία, στην προσπάθειά της να περιορίσει τον υπερτουρισμό.
THE LIFO TEAM
Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

2 σχόλια
Η σειρά αυτή αναφερόταν στους "irish travellers" (που ενίοτε αποκαλούνται και gypsies αν και είναι αλλη εθνική ομάδα) , και κάποια επεισόδια σε Βρετανούς Τσιγγάνους (Romani) (επονομαζόμενοι και Romanichals η Rumneys).
Τα αδέρφια έχουν το επώνυμο Smith, άρα λογικά δεν μπορεί να είναι Ρουμάνοι. Φαντάζομαι πως το αγγλικό άρθρο έγραφε Romani/Roma ή κάτι τέτοιο. (Επίσης υποθέτω ότι λόγω Snatch και Peaky Blinders υπάρχει τελευταία στην Μ. Βρετανία αυξημένο ενδιαφέρον για τους Τσιγγάνους της χώρας—εξού και η εκπομπή Big Fat Gypsy Wedding).Ο όρος Romani σημαίνει Ρομά, όχι Ρουμάνοι. Άλλη γλώσσα τα Ρομανί (η γλώσσα των Τσιγγάνων/Ρομά/Ρομ με καταβολές από την Βόρειο Ινδία), άλλη τα Ρουμανικά (λατινογενής γλώσσα της Ρουμανίας), άλλη τα Ρωμανιώτικα (ελληνοεβραϊκή διάλεκτος των Ρωμανιωτών, Εβραίων που κατοικούσαν στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ελλάδα από τους Βυζαντινούς χρόνους—πριν από τους Σεφαρδίτες δηλαδή, που ήρθαν από την Ισπανία τον 15ο αιώνα λόγω Ιεράς Εξέτασης). Επίσης υπάρχουν οι Αρωμούνοι/Αρμάνοι (Βλάχοι) που ομιλούν την (επίσης λατινογενή, όπως τα Ρουμανικά) Αρωμουνική. Υπάρχουν επίσης και οι Αρμένιοι ;-)Στα αγγλικά είναι μεγάλο το μπέρδεμα: Romani (Ρομά), Romanians (Ρουμάνοι), Romaniotes (οι Εβραίοι Ρωμανιώτες), Aromanians (οι Βλάχοι), Armenians.Πάντως η ρίζα των λέξεων Ρουμάνοι, Ρωμανιώτες και Αρμάνοι κάπως σχετίζεται με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία—σε αντίθεση με τους Ρομά και Αρμένιους.