Βρετανία: Δάκρυσαν Κάρολος και Καμίλα στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 80 χρόνια από την Απόβαση στην Νορμανδία

Βρετανία: Δάκρυσαν Κάρολος και Καμίλα στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 80 χρόνια από την Απόβαση στην Νορμανδία Facebook Twitter
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στις εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από την Απόβαση στην Νορμανδία
0

Δάκρυσαν ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος και η 76χρονη βασίλισσα Καμίλα όταν ο βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Έρικ Μπέιτμαν διηγήθηκε την φρίκη που έζησε κατά την απόβαση των συμμάχων στα παράλια της Γαλλίας στις 6 Ιουνίου του 1944.

Ο βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου αφηγήθηκε στο κοινό και στους επισήμους, που παραβρίσκονται σήμερα στο Πόρτσμουθ της νότιας Αγγλίας για τις εκδηλώσεις των 80 χρόνων από την απόβαση των συμμάχων στην Νορμανδία, πως είχαν συγκεντρωθεί τόσα πολλά πολεμικά πλοία που νόμιζες ότι «μπορούσες να περπατήσεις στη Θάλασσα της Μάγχης». Στο άκουσμα της διήγησης του βετεράνου που είχε υπηρετήσει στο Βασιλικό Βρετανικό Ναυτικό, η βασίλισσα Καμίλα δάκρυσε και ο μονάρχης σκούπισε με το χέρι του τα δάκρυα από τα μάτια του.

Βρετανία: Δάκρυσαν Κάρολος και Καμίλα στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 80 χρόνια από την Απόβαση στην Νορμανδία Facebook Twitter
H βασίλισσα Καμίλα στις εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από την Απόβαση στην Νορμανδία / Sky News

Λίγο νωρίτερα ο βασιλιάς Κάρολος σε ομιλία του προς τους παρευρισκόμενους τόνισε πως δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τις θυσίες των βετεράνων κατά την απόβαση των συμμάχων στην Νορμανδία και κάλεσε το κοινό να ακούσει τις αφηγήσεις τους, που είναι γεμάτες θάρρος και γενναιότητα.

Εκατοντάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, συγκεντρώθηκαν σήμερα κάτω από τον ζεστό ήλιο του Πόρτσμουθ, όπου στις 5 Ιουνίου του 1944 τα βρετανικά στρατεύματα συγκεντρώθηκαν για να περάσουν απέναντι στις γαλλικές ακτές.

Τον βασιλιά Κάρολο στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 80 χρόνια από την απόβαση στην Νορμανδία συνόδευε, εκτός από την βασίλισσα Καμίλα και ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ. Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν 500 βετεράνοι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο βασιλιάς Κάρολος μαζί με την βασίλισσα αναμένεται να ταξιδέψει αύριο 6 Ιουνίου στη Γαλλία για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 80 χρόνια της συμμαχικής απόβασης στην Νορμανδία. Αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του Βρετανού γαλαζοαίματου στο εξωτερικό, μετά την διάγνωση με καρκίνο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM