Βρετανία: Ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF - Έριξαν μπογιά σε δύο αεροσκάφη

Βρετανία: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF - Έριξαν μπογιά σε δύο αεροσκάφη Facebook Twitter
0

Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές εισέβαλαν απαρατήρητοι στη βάση RAF Brize Norton στη Βρετανία και έριξαν κόκκινη μπογιά σε δύο στρατιωτικά αεροσκάφη.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από την οργάνωση Palestine Action την Παρασκευή το πρωί δείχνει δύο άτομα μέσα στην αεροπορική βάση του Oxfordshire, με το ένα να οδηγεί σκούτερ μέχρι τα αεροσκάφη ανεφοδιασμού Airbus Voyager και να φαίνεται να ρίχνει μπογιά στον κινητήρα του.

Η ομάδα αναφέρθηκε στις πτήσεις της RAF πάνω από τη Γάζα από τη βάση της στην Κύπρο και δήλωσε ότι τα αεροσκάφη ανεφοδιασμού είχαν τεθεί «εκτός λειτουργίας», ενώ οι ακτιβιστές κατάφεραν να «αποφύγουν την ασφάλεια και τη σύλληψη».

Το Υπουργείο Άμυνας καταδίκασε έντονα τον «βανδαλισμό των περιουσιακών στοιχείων της Βασιλικής Αεροπορίας» και δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα.

Η Palestine Action έχει εμπλακεί σε παρόμοιες δραστηριότητες από την αρχή του τρέχοντος πολέμου στη Γάζα, στοχεύοντας κυρίως εταιρείες όπλων. Τον Μάιο, ανέλαβε την ευθύνη για τη βεβήλωση ενός αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους στην Ιρλανδία.

Η ομάδα ανέφερε ότι οι ακτιβιστές που εισέβαλαν στη RAF Brize Norton χρησιμοποίησαν ανακυκλωμένους πυροσβεστήρες για να ψεκάσουν κόκκινη μπογιά στους κινητήρες των αεροσκαφών.

Επίσης, ανέφερε ότι προκάλεσαν «περαιτέρω ζημιές» χρησιμοποιώντας λοστούς, αν και αυτό δεν είναι ορατό στο βίντεο που παρέχει η κάμερα σώματος. Το βίντεο δείχνει τους ακτιβιστές να περιφέρονται ελεύθερα στην αεροπορική βάση.

Ένας εκπρόσωπος της Palestine Action δήλωσε: «Παρά την δημόσια καταδίκη της ισραηλινής κυβέρνησης, η Βρετανία συνεχίζει να στέλνει στρατιωτικό φορτίο, να πετάει κατασκοπευτικά αεροσκάφη πάνω από τη Γάζα και να ανεφοδιάζει με καύσιμα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και του Ισραήλ».

Η RAF Brize Norton λειτουργεί ως κόμβος για τις στρατηγικές αερομεταφορές και τον ανεφοδιασμό καυσίμων του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων προς τη βάση της RAF στο Ακρωτήρι στην Κύπρο.

Μια εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας δήλωσε: «Οι ένοπλες δυνάμεις μας αντιπροσωπεύουν το καλύτερο της Βρετανίας. Ρισκάρουν τη ζωή τους για εμάς και η αφοσίωση, η προσήλωση στο καθήκον και η ανιδιοτελής προσωπική θυσία τους αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας. Είναι ευθύνη μας να υποστηρίζουμε όσους μας υπερασπίζονται».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κούραση των alert»: Γιατί πολλοί διαγράφουν εφαρμογές ειδήσεων από τα κινητά τους

Διεθνή / «Η κούραση των alert»: Γιατί πολλοί διαγράφουν εφαρμογές ειδήσεων από τα κινητά τους

Οι συνεχείς ειδοποιήσεις ειδήσεων προκαλούν «κόπωση» στους χρήστες. Τι δείχνει νέα παγκόσμια έρευνα για τις ειδοποιήσεις στα κινητά και πώς οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί ρισκάρουν να χάσουν το κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Πώς οι οικιακές κάμερες ασφαλείας έγιναν όπλο στα χέρια Ιράν και Χαμάς - Το διπλό πρόσωπο της τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς οι οικιακές κάμερες ασφαλείας έγιναν όπλο στα χέρια Ιράν και Χαμάς - Το διπλό πρόσωπο της τεχνολογίας

Χάκερ της Χαμάς χρησιμοποίησαν προσωπικές κάμερες ασφαλείας για να παρακολουθούν κινήσεις στρατευμάτων - Πώς τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας έγιναν εργαλείο κατασκοπείας στην καρδιά της σύγκρουσης
LIFO NEWSROOM
Ιστορικής κλίμακας διαρροή: 16 δισ. κωδικοί Apple, Google, Facebook και άλλων στη «φόρα»

Διεθνή / Ιστορικής κλίμακας διαρροή: 16 δισ. κωδικοί Apple, Google, Facebook και άλλων στη «φόρα»

Η μεγαλύτερη παραβίαση κωδικών στην ιστορία επιβεβαιώθηκε – Πρόκειται για νέο, μη ανακυκλωμένο υλικό από πολλαπλές πηγές, με κωδικούς για Apple, Facebook, Google, GitHub και κυβερνητικές υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM
Ο CEO της Klarna θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «super app» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Διεθνή / Ο CEO της Klarna θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «super app» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Ο Σεμπάστιαν Σιεμιατκόφσκι οραματίζεται την Klarna ως έναν «ψηφιακό χρηματοοικονομικό βοηθό» – Νέες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ και επενδυτικά εργαλεία στα σκαριά
LIFO NEWSROOM
 Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Διεθνή / Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «The Red Jumpsuit Apparatus» ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα ακολουθώ αυτό που λέει ο Ιησούς. Αν είσαι Χριστιανός και παρακολουθείς αυτό και ψήφισες τον Ντόναλντ Τραμπ, ντροπή σου!»
LIFO NEWSROOM
Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Διεθνή / Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Η Nastya σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά της και τα δύο ξαδέλφια της όταν ένας πύραυλος χτύπησε την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια στην πόλη Μπατ Γιαμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνα: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Διεθνή / Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνια: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Περισσότεροι από 50 μετανάστες εργάτες βρέθηκαν υπό απάνθρωπες συνθήκες σε αμπελώνες σαμπάνιας - Άνοιξε δίκη για εμπορία ανθρώπων στη Ρεμς με κατηγορούμενους τρεις διακινητές.
LIFO NEWSROOM