Βραζιλία: Το υπουργείο Υγείας μελετά 58 ύποπτα περιστατικά «επαναμόλυνσης» από κορωνοϊό

Βραζιλία: Το υπουργείο Υγείας μελετά 58 ύποπτα περιστατικά «επαναμόλυνσης» από κορωνοϊό Facebook Twitter
EPA
0

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας μελετά 58 ύποπτα περιστατικά επαναμόλυνσης από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά την επιβεβαίωση της πρώτης περίπτωσης στη χώρα ανθρώπου που επαναμολύνθηκε από τον ιό, σύμφωνα με την εκπρόσωπο. Αυτό αφορούσε μία 37χρονη υγειονομική υπάλληλο στην πόλη Νατάλ.

Η γυναίκα είχε βρεθεί θετική στον ιό τον Ιούνιο και ξανά έπειτα από 116 ημέρες, τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το υπουργείο. Η επαναμόλυνση επιβεβαιώθηκε από το ερευνητικό κέντρο βιοϊατρικής FioCruz, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Έως τώρα έχουν αναφερθεί 58 ύποπτες περιπτώσεις επαναμόλυνσης, για τις οποίες γίνεται μελέτη, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Τα περιστατικά αφορούν ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί και η επαναμόλυνση θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ως ξεχωριστή μόλυνση και όχι ως επανεμφάνιση της πρώτης, εξήγησε.

Η Πάολα Ρεσέντε, ερευνήτρια του FioCruz η οποία ανέλυσε την ακολουθία γονιδιώματος στην περίπτωση της 37χρονης στο Νατάλ, δήλωσε ότι φαίνεται πως η ασθενής δεν απέκτησε επαρκή αριθμό αντισωμάτων, προκειμένου να αποφύγει να μολυνθεί ξανά, έπειτα από περισσότερες από 90 ημέρες.

Η γυναίκα μολύνθηκε από διαφορετικό στέλεχος του κορωνοϊού τη δεύτερη φορά, διευκρίνισε η Ρεσέντε στο Reuters. «Το παθογόνο του δείγματος που ελήφθη τον Ιούνιο ανήκε στο στέλεχος Β.1.1.33 και στο δείγμα του Οκτωβρίου ήταν από το στέλεχος Β.1.1.28. Αμφότερα έχουν ήδη καταγραφεί στη Βραζιλία», συμπλήρωσε η ερευνήτρια.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφεντικό της Γιακούζα δικάζεται στις ΗΠΑ για διακίνηση πυρηνικών υλικών

Διεθνή / Αφεντικό της Γιακούζα δικάζεται στις ΗΠΑ για διακίνηση πυρηνικών υλικών

Η δράση του αφεντικού της ιαπωνικής μαφίας αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια μυστικής επιχείρησης της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών των ΗΠΑ - Ο Ιάπωνας μαφιόζος έκανε «προσφορά» στον μυστικό πράκτορα της DEA την αγορά 50 τόνων ουρανίου και θορίου για 6.85 εκατ. δολάρια
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ