Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας μελετά 58 ύποπτα περιστατικά επαναμόλυνσης από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

 

Η έρευνα ξεκίνησε μετά την επιβεβαίωση της πρώτης περίπτωσης στη χώρα ανθρώπου που επαναμολύνθηκε από τον ιό, σύμφωνα με την εκπρόσωπο. Αυτό αφορούσε μία 37χρονη υγειονομική υπάλληλο στην πόλη Νατάλ.

 

Η γυναίκα είχε βρεθεί θετική στον ιό τον Ιούνιο και ξανά έπειτα από 116 ημέρες, τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το υπουργείο. Η επαναμόλυνση επιβεβαιώθηκε από το ερευνητικό κέντρο βιοϊατρικής FioCruz, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

 

Έως τώρα έχουν αναφερθεί 58 ύποπτες περιπτώσεις επαναμόλυνσης, για τις οποίες γίνεται μελέτη, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Τα περιστατικά αφορούν ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί και η επαναμόλυνση θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ως ξεχωριστή μόλυνση και όχι ως επανεμφάνιση της πρώτης, εξήγησε.

 

Η Πάολα Ρεσέντε, ερευνήτρια του FioCruz η οποία ανέλυσε την ακολουθία γονιδιώματος στην περίπτωση της 37χρονης στο Νατάλ, δήλωσε ότι φαίνεται πως η ασθενής δεν απέκτησε επαρκή αριθμό αντισωμάτων, προκειμένου να αποφύγει να μολυνθεί ξανά, έπειτα από περισσότερες από 90 ημέρες.

 

Η γυναίκα μολύνθηκε από διαφορετικό στέλεχος του κορωνοϊού τη δεύτερη φορά, διευκρίνισε η Ρεσέντε στο Reuters. «Το παθογόνο του δείγματος που ελήφθη τον Ιούνιο ανήκε στο στέλεχος Β.1.1.33 και στο δείγμα του Οκτωβρίου ήταν από το στέλεχος Β.1.1.28. Αμφότερα έχουν ήδη καταγραφεί στη Βραζιλία», συμπλήρωσε η ερευνήτρια.

 

Με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr