Βραζιλία: Σε ένα ακόμα τεστ για τον κορωνοϊό υποβλήθηκε ο Μπολσονάρου

Βραζιλία: Σε ένα ακόμα τεστ για τον κορωνοϊό υποβλήθηκε ο Μπολσονάρου Facebook Twitter
Βραζιλία: Σε ένα ακόμα τεστ για τον κορωνοϊό υποβλήθηκε ο Μπολσονάρου (EPA)
0

O Ζαΐχ Μπολσονάρου διαβεβαίωσε για μία ακόμα φορά ότι  οι πνεύμονές του είναι καθαροί, μετά από νέο τεστ για τον κορωνοϊό στο οποίο υποβλήθηκε.

Χθες, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Brasil ότι οι πνεύμονές του είναι «καθαροί» μετά το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε διότι παρουσιάζει ορισμένα συμπτώματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αν και τα αποτελέσματά του δεν αναμένεται να είναι γνωστά παρά σήμερα Τρίτη.

Ο Μπολσονάρου έχει υποβαθμίσει επανειλημμένα την πανδημία του κορωνοϊού και έχει αποκαλέσει «γριπούλα» τον COVID-19, επιμένοντας να αξιώνει επάνοδο στην ομαλότητα για να μην τρωθεί η οικονομία παρότι η Βραζιλία ξεπέρασε χθες τους 65.000 θανάτους και τα 1,6 εκατ. κρούσματα μόλυνσης.

Το CNN Brasil και η εφημερίδα Estado de S.Paulo ανέφεραν ότι ο πρόεδρος είχε συμπτώματα, ιδίως πυρετό.

Ο Μπολσονάρου είπε απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του και σε δημοσιογράφους χθες έξω από το προεδρικό μέγαρο ότι επέστρεφε από το νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε τεστ.

«Δεν μπορώ να πλησιάσω πολύ. Επέστρεψα από το νοσοκομείο. Υποβλήθηκα σε εξέταση στον πνεύμονα. Ο πνεύμονας είναι καθαρός».

Οι υπηρεσίες του δημοσιοποίησαν μια ανακοίνωση στην οποία επίσης επιβεβαίωσαν ότι «η υγεία του είναι καλή».

Ο ακροδεξιός πολιτικός αψηφά συχνά τις ιατρικές συστάσεις και αρνείται να φορά μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του ακόμη και αφού θεωρητικά υποχρεώθηκε να χρησιμοποιεί αυτό το μέσο ατομικής προστασίας με απόφαση δικαστή στα τέλη Ιουνίου.

Το Σαββατοκύριακο ο Μπολσονάρου συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις και ήρθε σε στενή επαφή με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Βραζιλία, τον Τοντ Τσάπμαν, κατά τη διάρκεια της τελετής για την εορτή της 4ης Ιουλίου.

Ο Τσάπμαν γευμάτισε με τον 65χρονο πρόεδρο, πέντε υπουργούς και έναν από τους γιους του αρχηγού του βραζιλιάνικου κράτους, τον Εντουάρντου, ο οποίος είναι μέλος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου. Ο διπλωμάτης δεν έχει συμπτώματα, αλλά θα υποβληθεί σε τεστ και «λαμβάνει προφυλάξεις», σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Μπραζίλια.

Σύμφωνα με το CNN Brasil, ο Μπολσονάρου έχει αρχίσει να παίρνει ένα κοκτέιλ φαρμάκων, το ανθελονοσιακό υδροξυχλωροκίνη και το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη, που προβάλει ως θεραπεία για τον COVID-19, παρότι ελάχιστα τεκμήρια υπάρχουν για την αποτελεσματικότητά της.

Οι περισσότερες επίσημες δραστηριότητες του προέδρου που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα ακυρώθηκαν, σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Με πληροφορίες του Reuters/AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM