Βραζιλία: Ληστές τραπεζών έδεσαν ομήρους σε οχήματα διαφυγής, ως ανθρώπινες ασπίδες (Βίντεο)

Βραζιλία: Ληστές τραπεζών έδεσαν ομήρους σε οχήματα διαφυγής, ως ανθρώπινες ασπίδες (Βίντεο) Facebook Twitter
0

Ένοπλοι ληστές έκαναν έφοδο σε τράπεζες σε μικρή πόλη της Βραζιλίας, χρησιμοποίησαν ομήρους ως ανθρώπινες ασπίδες και τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς, σε μία επίθεση ο απολογισμός της οποίας είναι τουλάχιστον τρεις νεκροί. 

Οι ληστείες έγιναν τα ξημερώματα της Δευτέρας στην πόλη Αρακατούμπα. Οι δράστες, περισσότερα από 20 άτομα, ήταν βαριά οπλισμένοι και χρησιμοποίησαν 10 αυτοκίνητα, ανακοίνωσε ο Αλβάρο Καμίλο, εκτελεστικός γραμματέας της στρατιωτικής αστυνομίας του Σάο Πάολο. 

Για τη διαφυγή τους, οι ληστές χρησιμοποίησαν ομήρους ως ανθρώπινες ασπίδες- τους έδεσαν πάνω σε οχήματα σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ- πυρπόλησαν αυτοκίνητα και άφησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε διάφορα σημεία στην πόλη. 

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι οπλισμένοι ληστές εισέβαλαν σε τρεις τράπεζες στο κέντρο της πόλης. Μετά τις ληστείες, πήραν αρκετούς ομήρους και περικύκλωσαν το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Επίσης, μέλη της συμμορίας μπλόκαραν δρόμους της πόλης, πυρπολώντας αυτοκίνητα. 

Ο δημοσιογράφος Γιούρι Μάκρι δημοσίευσε στα social media ένα βίντεο, που καταγράφει δύο οχήματα διαφυγής. Στο πρώτο, ένας άνθρωπος είναι δεμένος στην οροφή και στο δεύτερο φαίνεται ένας άνθρωπος πάνω στο καπό του οχήματος. 

Επίσης, δημοσίευσε βίντεο που δείχνει αυτοκίνητα με ανθρώπους πάνω στο καπό, ενώ άλλος φαίνεται να έχει τα χέρια του ψηλά, ο μισός έξω από την ηλιοροφή αυτοκινήτου. 

Οι δράστες χρησιμοποίησαν drones προκειμένου να παρακολουθούν τους δρόμους την ώρα που έμπαιναν στην πόλη, «χτύπησαν» τις τράπεζες και διέφυγαν. Ο Καμίλο κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους, μέχρι να εντοπιστούν και να εξουδετερωθούν όλοι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί. 

Υπήρξαν δύο περιπτώσεις ανταλλαγής πυρών με τους αστυνομικούς και τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι δύο ήταν ντόπιοι και ο ένας φέρεται πως ήταν μέλος της σπείρας. Επίσης, δύο από τους δράστες συνελήφθησαν, σύμφωνα με τις βραζιλιάνικες αρχές. Ένας περαστικός τραυματίστηκε από έκρηξη και ακρωτηριάστηκε το πόδι του.

Με πληροφορίες από ΒΒC, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Διεθνή / Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Ο Roei Shalev βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του θανάτου της συντρόφου του, η οποία δολοφονήθηκε από μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι χτυπούν τώρα τις ενεργειακές της υποδομές - Στο σκοτάδι για ώρες Κίεβο και άλλες 9 περιοχές

Διακοπές ρεύματος στο νότιο τμήμα έπειτα από νέα ρωσική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πάνω από 800.000 νοικοκυριά στην ουκρανική πρωτεύουσα
LIFO NEWSROOM