Βουβός πόνος στις κηδείες των θυμάτων στη Γένοβα

Βουβός πόνος στις κηδείες των θυμάτων στη Γένοβα Facebook Twitter
EPA
0

Πέντε χιλιάδες άτομα βρίσκονται στην κηδεία δεκαέξι θυμάτων της κατάρρευσης της γέφυρας της Γένοβας.

Είκοσι οικογένειες, όμως, αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στην κηδεία αυτή που οργανώνει το ιταλικό κράτος.

«Πρόκειται για μια εντυπωσιακή διαμαρτυρία από μέρους όλων αυτών των οικογενειών και των πολιτών της χώρας, γενικότερα. Νιώθουν ότι απειλείται η ασφάλειά τους», υπογράμμισε πριν από λίγο, σε σχόλιό του, ο διευθυντής της εφημερίδας La Stampa, Μαουρίτσιο Μολινάρι. Πρόσθεσε, δε, ότι «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλλα, ο οποίος είναι παρών στην Γένοβα, θα πρέπει, με μεγάλη δυσκολία, να προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές αυτές».

Στον χώρο της Έκθεσης της Γένοβας, όπου γίνεται η κηδεία, χειροκροτήθηκαν επανειλημμένα, πάντως, τόσο οι πυροσβέστες, όσο και οι άνδρες και οι γυναίκες της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας.

Πάνω στα φέρετρα, έχει τοποθετηθεί μια σημαία της Χιλής (ένα από τα θύματα καταγόταν από την Λατινική Αμερική), αλλά και σημαίες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γένοβας.

Ο Ιταλός πρόεδρος Ματταρέλλα, πριν από την κηδεία, επισκέφθηκε το σημείο της κατάρρευσης, όπου επί τέσσερις ημέρες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια οι πυροσβέστες, η αστυνομία και οι καραμπινιέροι, η Πολιτική Προστασία και αμέτρητοι εθελοντές.

Βουβός πόνος στις κηδείες των θυμάτων στη Γένοβα Facebook Twitter
EPA

Στο μεταξύ οι αρχές ανακοίνωσαν πως κατά τη διάρκεια της νύχτας εντόπισαν και άλλους νεκρούς στα συντρίμμια της γέφυρας.

Απέφυγαν να ανακοινώσουν τον αριθμό, όμως τα ιταλικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως πρόκειται για ένα ζευγάρι με την εννιάχρονη κόρη του. 

Επίσης σήμερα, η Autostrade per l'Italia ανακοίνωσε σήμερα ότι υψηλόβαθμα στελέχη της θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ιταλική εταιρεία. 

Η Autostrade, που υπάγεται στον όμιλο υποδομών Atlantia, ελέγχει το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α10 που συνδέει την Γένοβα με τη γαλλική μεθόριο και ως εκ τούτου βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής θύελλας που ξέσπασε μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρός της και ο γενικός διευθυντής της θα ανακοινώσουν κατά την συνέντευξη αυτή Τύπου τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Autostrade για να υποστηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων, των αγνοουμένων και αυτούς που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, όπως και άλλους με στόχο να βοηθηθεί η κυκλοφορία στην πόλη.

Αυτή θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση εκπροσώπων της εταιρείας από την περασμένη Τρίτη που σημειώθηκε η τραγωδία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Αssociated Press 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM