No.1

Βόρεια Μακεδονία: «Μέσα στην άνοιξη η ένταξη» λέει το ΝΑΤΟ - Κυρώθηκε από το κοινοβούλιο η συμφωνία

Βόρεια Μακεδονία: «Μέσα στην άνοιξη η ένταξη» λέει το ΝΑΤΟ - Κυρώθηκε από το κοινοβούλιο η συμφωνία Facebook Twitter
Πότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ - ΕΡΑ
0

Το ΝΑΤΟ αναμένει ότι ήδη την άνοιξη του τρέχοντος έτους η Βόρεια Μακεδονία θα ενταχθεί στην Βορειοατλαντική συμμαχία, δήλωσε σήμερα η μόνιμη εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Κέι Μπέιλι Χάτσισον κατά την διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.

«Νομίζω ότι προς το καλοκαίρι η σημαία της Βόρειας Μακεδονίας θα κυματίζει μαζί με τις 29 σημαίες, που υπάρχουν τώρα στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ... Θα χαρούμε πολύ την άνοιξη να χαιρετίσουμε την Βόρειο Μακεδονία στο τραπέζι μας» δήλωσε η Χάτσισον επισημαίνοντας ότι η χώρα αυτή έκανε τεράστιο έργο, εφαρμόζοντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τον εναρμονισμό των απαιτήσεων της συμμαχίας.

Κυρώθηκε από το κοινοβούλιο η συμφωνία

Εν τω μεταξύ, σήμερα η Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας κύρωσε ομόφωνα το Πρωτόκολλο Προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η κύρωση του πρωτοκόλου εκ μέρους του της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας θα αποκτήσει ισχύ σε μεταγενέστερη ημερομηνία, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία κύρωσης στη Βουλή της Ισπανίας, τη μόνη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία δεν έχει κυρώσει ακόμη τη συμφωνία για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η διαδικασία κύρωσης του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ από την ισπανική Βουλή καθυστερεί, καθώς, μόλις πρόσφατα σχηματίστηκε κυβέρνηση στη χώρα αυτή.

Αναμένεται η Ισπανία να κυρώσει το πρωτόκολλο αυτό εντός του Μαρτίου, όμως μέχρι τότε θα έχει διαλυθεί η Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας, προκειμένου να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που δρομολογούνται για τις 12 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι, μιλώντας σήμερα σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της χώρας, ανέφερε ότι οι συμβιβασμοί στους οποίους προέβη η Βόρεια Μακεδονία το περασμένο διάστημα, όπως η συμφωνία με την Ελλάδα για τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας (Συμφωνία των Πρεσπών) και η συμφωνία συνεργασίας και σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας, ήταν μεν δύσκολοι, όπως είπε, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, ήταν αυτοί που άνοιξαν το δρόμο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM