Βόρεια Ιρλανδία: 2 συλλήψεις για την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Βόρεια Ιρλανδία: 2 συλλήψεις για την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου Facebook Twitter
0

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας συνέλαβε δύο υπόπτους για την χθεσινή έκρηξη ενός παγιδευμένου οχήματος στο Λόντοντερι. Από την έκρηξη δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός. 

Η αστυνομία θεωρεί υπεύθυνη για το χτύπημα την ένοπλη οργάνωση Νέος ΙRΑ (Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός). 


O εθνικιστικός "Νέος ΙRΑ" είναι μια από τις λίγες ένοπλες οργανώσεις που αντιτίθενται στην ειρηνευτική συμφωνία του 1998 - στη λεγόμενη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής - που έδωσε τέλος σε τρεις δεκαετίες βίας στην υπό βρετανική κυριαρχία επαρχία.

Τα τελευταία χρόνια η οργάνωση έχει πραγματοποιήσει σποραδικές επιθέσεις.


Ο βοηθός υπαρχηγού της αστυνομίας Μαρκ Χάμιλτον δήλωσε ότι δεν θεωρεί την επίθεση ως κλιμάκωση των δυνατοτήτων των ενόπλων οργανώσεων αλλά «συνέχιση μιας απειλής η οποία επί μια δεκαετία βρίσκεται συστηματικά στο επίπεδο "σοβαρή"».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM