Αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση για τα λεγόμενα «χρυσά» διαβατήρια από Αμερικανούς κροίσους.

 

Σύμφωνα με το Bloomberg, ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγεται και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Ερικ Σμιντ, μητρικής της Google, που υπέβαλε αίτηση για να γίνει πολίτης της Κύπρου. Ο Αμερικανός κροίσος έχει θαλαμηγό, ιδιωτικό αεροσκάφος αλλά και πολυτελές διαμέρισμα στο Μανχάταν. Ένα από τα τελευταία αποκτήματά του είναι όμως το δεύτερο διαβατήριο.

 

Έτσι ο 65χρονος Ερικ Σμιντ  επωφελήθηκε από κυβερνητικά προγράμματα που επιτρέπουν σε αλλοδαπούς να αποκτήσουν διαβατήρια. Τα προηγούμενα χρόνια, ήταν σπάνιο για τους πολίτες των ΗΠΑ να επιχειρήσουν να αγοράσουν τα λεγόμενα «χρυσά» διαβατήρια.

 

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν», δήλωσε ο Πάντι Μπλιούερ, διευθυντής της εταιρείας συμβούλων για θέματα υπηκοότητας και εγκατάστασης Henley & Partners, ενώ πρόσθεσε ότι «το φράγμα έσπασε –και δεν το συνειδητοποιήσαμε– στα τέλη του περασμένου έτους, και συνεχίζει να δυναμώνει».

 

Εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει. Οι εκπρόσωποι του Ερικ Σμιντ δεν απάντησαν επίσης σε αιτήματα για σχολιασμό.

 

Οι εύποροι Αμερικανοί πάντως φέρεται να σχεδιάζουν πώς θα διατηρήσουν κάποια ελευθερία κινήσεων, εν μέσω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας που αυξάνονται λόγω δεύτερου κύματος κρουσμάτων.

 

Οι εκλογές των ΗΠΑ ίσως έχουν οδηγήσει σε αύξηση του ενδιαφέροντος. Αν και ο Τζο Μπάιντεν έχει απορρίψει τον φόρο μεγάλης περιουσίας που προωθούν ορισμένοι Δημοκρατικοί ανταγωνιστές του, η ανησυχία από κάποιος παραμένει. Υπάρχει, βέβαια και η κατηγορία εκείνων που έχουν ζητήσει να λάβουν ένα διαβατήριο άλλης χώρας φοβούμενοι την εκδήλωση κοινωνικών αναταραχών.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr