20 ΧΡΟΝΙΑ LIFO

Bloomberg: Η Ρωσία επισκευάζει και καθαρίζει τα καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Bloomberg: Η Ρωσία επισκευάζει και καθαρίζει τα καταφύγια της σοβιετικής εποχής Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Τα καταφύγια πολέμου για τους αμάχους ελέγχονται σε όλη τη Ρωσία μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες εγκατάλειψης από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, δημόσιοι υπάλληλοι ελέγχουν «αθόρυβα» τις εν λόγω εγκαταστάσεις, επισκευάζοντας και καθαρίζοντας υποδομές που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τη σοβιετική εποχή.

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας των αρχών να διασφαλίσουν ότι οι υποδομές πολιτικής άμυνας είναι έτοιμες σε περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης, δήλωσαν ανώνυμα άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση. 

Η εκστρατεία για τη «αναβίωση» των καταφυγίων δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Ωστόσο, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με την ξαφνική επιστράτευση 300.000 εφέδρων από το Κρεμλίνο τον Σεπτέμβριο, οι αρχές δε ρισκάρουν νέα ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν καθώς ο πόλεμος μαίνεται. 

«Αυτό μοιάζει με ομοσπονδιακή εντολή», δήλωσε ο Μιχαήλ Βινόγκραντοφ, αναλυτής στο Ίδρυμα Πολιτικής της Αγίας Πετρούπολης. «Αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι μια προσπάθεια όλων αυτών των υπηρεσιών πολιτικής άμυνας να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους και ότι πραγματικά κάνουν κάτι».

Μέχρι σήμερα πάντως, οι Ουκρανοί δεν έχουν πλήξει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία ενώ η Δύση δεν έχει προσφέρει επιθετικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί κλιμάκωση. 

Παρόλα αυτά, οι επιθεωρήσεις και ο καθαρισμός των εγκαταστάσεων πολιτικής άμυνας, οι οποίες συνήθως κατασκευάζονταν στα υπόγεια πολυκατοικιών, σχολείων και κυβερνητικών γραφείων κατά τη σοβιετική εποχή, πραγματοποιούνται σε πόλεις σε όλη τη χώρα. 

Διεθνή
0

20 ΧΡΟΝΙΑ LIFO

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM