Bloomberg για Τζεφ Μπέζος: Το διαζύγιο των 38 δισ. $ - Μια από τις μεγαλύτερες μεταφορές πλούτου στην ιστορία

Bloomberg για Τζεφ Μπέζος: Το διαζύγιο των 38 δισ. $ - Μια από τις μεγαλύτερες μεταφορές πλούτου στην ιστορία Facebook Twitter
0

Τις επόμενες μέρες αναμένεται μια από τις μεγαλύτερες μεταφορές πλούτου στην ιστορία, η οποία δεν θα αφορά κάποια εταιρική συναλλαγή αλλά το διαζύγιο του Τζεφ Μπέζος, του ιδρυτή της Amazon, γράφει το Bloomberg

Όπως μεταδίδει το Βloomberg μόλις ο δικαστής υπογράψει το σχετικό έγγραφο, μετοχές της Amazon αξίας 38 δισ. δολαρίων θα περάσουν στην ιδιοκτησία της Mακένζι Μπέζος, ως μέρος της συμφωνίας της για το διαζύγιο με τον ισχυρό άνδρα της Amazon. 

«Eίναι ο Γκοτζίλα των διαζυγίων», σχολιάζει ο Πίτερ Γουόλτσερ, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δικηγόρων του Οικογενειακού Δικαίου. «Κανένα δεν το έχει πλησιάσει έως τώρα, καθώς είναι ανυπολόγιστη η περιουσία που πρέπει να χωριστεί. 

Η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να γίνει γνωστή με περισσότερες λεπτομέρειες τις πρώτες μέρες του Ιούλη. Είναι μια από τις ελάχιστες λεπτομέρειες του ακριβότερου διαζυγίου όλων των εποχών που θα γίνουν γνωστές, και έχει να κάνει με την αμερικάνικη χρηματιστηριακή νομοθεσία και όσα απαιτεί η επιτροπή κεφαλαιαγοράς που επιβάλλει σε όσους έχουν εσωτερική εμπλοκή σε εισηγμένες εταιρείες να γνωστοποιούν τις αλλαγές στο μετοχικό τους μερίδιο. 

Το διαζύγιο θα εκδοθεί στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Παρότι εκεί η νομοθεσία δεν θεωρεί μυστικά τα διαζύγια δεν αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη  συμφωνία του πρώην ανδρόγυνου. «Ακόμα σε πολιτείες που δεν υπάρχει η πρόβλεψη της εχεμύθειας τα μέρη μπορούν να κάνουν αίτηση διαζυγίου χωρίς να καταθέσουν παράλληλα τη συμφωνία στην οποία έχουν καταλήξει». λέει o Γουόλτσερ.

Τα ποσά που αναφέρονται στο διαζύγιο είναι πρωτοφανή, κάτι λογικό καθώς ο Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με μόνο το μετοχικό του μεριδίου στην Amazon να υπολογίζεται στα 112 δισ. δολαρίων. Η Μακένζι Μπέζος έχει δηλώσει πως σκοπεύει να δωρίσει πάνω από το μισό της περιουσίας της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM
Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM