No.1

Bloomberg: Έρχεται ο πιο ψυχρός Δεκέμβριος των τελευταίων επτά ετών για την Ευρώπη

Bloomberg: Έρχεται ο πιο ψυχρός Δεκέμβριος των τελευταίων επτά ετών για την Ευρώπη Facebook Twitter
Νυμφαίο, Φλώρινα
0

Για τους μετεωρολόγους ο φετινός χειμώνας δεν έχει να επιδείξει μεγάλες «αναταραχές». Κι όμως, εξαίρεση και μάλιστα αρκετά «ψυχρή» αναμένεται να είναι ο Δεκέμβριος. 

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, η Ευρώπη αναμένεται να ζήσει τον πιο ψυχρό Δεκέμβριο των τελευταίων επτά ετών. Κάνει λόγο για ένα 15ημερο (σ.σ.: το πρώτο) που θα είναι ιδιαίτερα έντονο και στη συνέχεια οι θερμοκρασίες θα επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα. 

Το ψυχρό κύμα αναμένεται λόγω των υψηλών πιέσεων από Ισλανδία και ΝΔ Ρωσία που θα μεταφέρουν τους αρκτικούς ανέμους νότια, αναφέρει ο μετεωρολόγος Τάιλερ Ρόις του State College της Πενσιλβανία. Το ίδιο αναφέρουν και άλλοι επτά μετεωρολόγοι που ρωτήθηκαν σχετικά από το πρακτορείο. 

Ο κ. Ρόις αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το χιόνι θα αναπτυχθεί στην ανατολική Ευρώπης και στη συνέχεια αναμένεται να το δούμε και στο Ηνωμένο Βασίλειο».

 Το άρθρο του Bloomberg σημειώνει ότι η Ευρώπη δείχνει να είναι αρκετά εφοδιασμένη με ηλεκτρική ενέργεια και αποθέματα φυσικού αερίου τα οποία είναι υψηλότερα από τον συνήθη μέσο όρο για την εποχή. Αυτά τα «μαξιλαράκια» ενεργειακής ασφάλειας μπορεί να δοκιμαστούν αν παραταθεί το δριμύ ψύχος, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο μετεωρολόγος Τζιάκομο Μασάτο, του οποίου η έδρα είναι στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην εταιρία Marex Spectron, αναφέρει πως οι άνεμοι θα είναι ισχυρότεροι στις αρχές Δεκεμβρίου κυρίως στη Μ. Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και τη Γερμανία. 

Bloomberg: Έρχεται ο πιο ψυχρός Δεκέμβριος των τελευταίων επτά ετών για την Ευρώπη Facebook Twitter

Στη Γερμανία, οι θερμοκρασίες προβλέπεται να υποχωρήσουν σημαντικά το Σαββατοκύριακο, πολύ πάνω από τους 3,4 βαθμούς Κελσίου που πέφτουν κατά μέσο όρο τα τελευταία 10 χρόνια.

Κάτω του μηδέν προβλέπεται η θερμοκρασία στην Τσεχία. Το δριμύτερο ψύχος θα το έχει η Νορβηγία, τις πρώτες 15 μέρες του Δεκέμβρη. Οι πρώτες ενδείξεις για το κρύο του πρώτου 15ημερου του Δεκεμβρίου θα εμφανιστούν στη Νορβηγία και κατά μήκος της νοτιοδυτικής Ευρώπης, όμως, στη συνέχεια θα επανέλθουν τα πράγματα σε μια κανονικότητα. Αυτό αναφέρει το MDA Information Systems Inc., μια υπηρεσία πρόγνωσης του καιρού που εδρεύει στο Μέριλαντ. 

Η Ρεμπέκα Φούλερ, επικεφαλής μετεωρολόγος του MDA σημειώνει πως συνολικά η φετινή χρονιά ήταν από τις πλέον θερμές και ίσως σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας. 

Με πληροφορίες από Bloomberg 

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM